TEŠKE POSLJEDICE

OTKRIVENO KOLIKO SPLIĆANI PLAĆAJU POPRAVKE AUTOMOBILA ZBOG KOBNE GREŠKE NA BENZINSKOJ 'Auto mi je počeo otkazivati u Sinju, iskeširala sam 55.000 kn'

Benzinska stanica INA-e na Smokoviku
 Vojko Bašić / CROPIX

Ljudski faktor kriv je što se na Ininoj benzinskoj postaji Smokovik u Splitu gotovo puna 24 sata točilo pogrešno gorivo u spremnike čak stotinjak vozila, piše Slobodna Dalmacija.

Vozači su posezali za pištoljem s oznakom Eurodizel, ali je u njihova vozila ulazio benzin.

Što se dogodilo? U komoru cisterne za Eurodizel Class Plus gorivo utočeno je benzinsko gorivo, a isto je posljedično utočeno i u spremnik za navedeno dizelsko gorivo na maloprodajnom mjestu Smokovik u Splitu.

Ina je shvatila da je netko napravio fatalnu grešku u ponedjeljak, 1. travnja, oko 9 sati ujutro, nakon prve dojave kupca o problemu s gorivom. Prodaja je, kažu, odmah obustavljena. I to je za Inu bila završena priča sve dok se za nju nisu zainteresirali mediji, nakon čega su izdali kratko priopćenje, a tek kasnije i ispriku svima koji su imali neugodnosti.

A sve je prva razotkrila Slobodna Dalmacija, kojoj su se javili oštećeni kupci. Konkretno, jedan vozač je pretrpio štetu od 22.000 kuna.

Iz Ine su u međuvremenu pozvali sve "koji su kupili gorivo u navedenom razdoblju da se jave na Inin besplatni telefon na broj 0800 11 12 ili na Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.. Svi kupci koji se jave s računom, izvodom kartice ili čiji identitet se može utvrditi putem snimki videonadzora bit će obeštećeni", poručili su.

Troškovi na vozilima mjere se u desecima tisuća kuna. Jedna Splićanka kojoj je motor automobila počeo otkazivati u Sinju popravak je platila 55.000 kuna, piše Slobodna Dalmacija.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. travanj 2024 11:42