'RIJEKA PERUĆA'

OTKRIVENO TKO IZ OPORBE STOJI IZA TRALJAVO SLOŽENOG ZAHTJEVA ZA OPOZIVOM MARTINE DALIĆ 'Žao mi je, ispričavam se svima'

 
 Bruno Konjević / CROPIX

Vlada RH je na današnjoj sjednici gladno odbacila navode iz oporbe o Prijedlogu za pokretanje pitanja povjerenja Martini Dalić, a u očitovanju na prijedlog 37 oporbenih saborskih zastupnika, iz Vlade ukazuju na više netočnosti u samom zahtjevu

Za početak, u njemu stoji kriva funkcija Martine Dalić. Netko je bio lijen i napisao da je ona samo potpredsjednica Vlade i ministrica gospodarstva, a ne ono što zapravo je - potpredsjednica Vlade i ministrica gospodarstva, poduzetništva i obrta.

Također, spominjali su izgradnju plinske termoelektrane na rijeci Perući, a problem u cijeloj priči je što rijeka Peruća zapravo ne postoji.

Nakon odbacivanja prijedloga, svi su se pitali tko stoji iza ovako traljavog zahtjeva za opozivom. Krivac se sam javio, a njegovo ime je Nikola Grmoja.

- Jedna od glavnih vijesti današnjega dana je pogreška u zahtjevu za opoziv ministrice Dalić u kojemu se spominje nepostojeća 'rijeka Peruća'. Ovu sam pogrešku omaškom ja napravio dodajući tu točku naknadno na prvotni nacrt opoziva. Za to se ispričavam svim kolegama u oporbi, ali i kolegama iz kluba Mosta koji su podržali zahtjev za opoziv. Oni ne mogu i ne trebaju dijeliti odgovornost za moje pogreške.

Ali ovaj nevažni detalj treba nas sve podsjetiti kako je došlo vrijeme da svatko tko obnaša bilo koju političku funkciju prihvati odgovornost za svoje pogreške. Iza svake krive odluke stoji ime i prezime konkretne osobe. A cijela javnost zna tko stoji iza afere 'savjetničke naknade', tko je doveo i tko je cijelo vrijeme štitio Antu Ramljaka u marifetlucima u kojima je TEXO MANAGEMENTU, njegovoj bivšoj tvrtki, isplaćeno 12 milijuna kuna. Ime i prezime mozga i političkog zaštitnika operacije 'savjetniče naknade' je MARTINA DALIĆ.

Danas je taj slučaj dobio novu dimenziju jer je cjelokupna Vlada stala u obranu tog lešinarskog pothvata. Umjesto da najure kompromitiranu ministricu, premijer i ostali članovi Vlade odlučili su je zaštiti. Pametnome dosta! - napisao je zastupnik Mosta na Facebooku.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 20:43