DIGAO NA NOGE I POLICIJU

OTKRIVENO TKO JE ČOVJEK KOJI JE NAPRAVIO DRAMU U NOVOM ZAGREBU Popeo se na toranj i prijetio samoubojstvom: 'Na sastancima je bio miran i pristojan'

 Ronald Goršić / CROPIX

Azilant iz Iraka, 51-godišnjak, u petak se popeo na telekomunikacijski toranj u blizini zagrebačkog hotela Porin, u kojem su smješteni tražitelji azila, prijeteći da će počiniti samoubojstvo.

Oko vrata je zavezao omču. Na teren su odmah nakon poziva došli vatrogasci i policajci, koji su započeli pregovore s njim. Nagovarali su ga da odustane od skoka, no on je ispočetka odbijao njihov prijedlog.

Pregovarači su prema vrhu tornja krenuli oko 14 sati, a petnaestak minuta nakon toga muškarac se smirio, predao policiji i spustio se s tornja.

Glasnogovornica Crvenog križa Katarina Zorić rekla nam je kako ta organizacija u Porinu provodi program psihosocijalne pomoći, na čije sastanke je dolazio i 51-godišnjak. Na sastancima je uvijek bio pristojan, miran i sabran, zbog čega nikad nije bilo nikakvih naznaka da mu se glavom motaju crne misli.

- Ljudski gledano, svatko može shvatiti da nije lako živjeti u prihvatilištu. Normalno je da ljudi postanu nezadovoljni, ali sve naše službe svjesne su posebnih okolnosti i daju najbolje od sebe. Dobra volja postoji s obiju strana - kaže Zorić.

Od drugih azilanata doznajemo kako je 51-godišnjaku navodno odbijen zahtjev za azil, na što se žalio, no da već dugo čeka poziv na novi razgovor o svojem statusu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 07:46