SITUACIJA VAN KONTROLE

OTVORENA NOVA FRONTA, VRDOLJAK BIJESAN NA GRMOJU 'Suradnja HNS-a i HDZ-a? Znam odakle dolazi ta priča, ta osoba se uključila u kampanju Mosta'

 Hanza Media

Predsjednik HNS-a Ivan Vrdoljak izjavio je u ponedjeljak u Trakošćanu kako ministar financija Zdravko Marić i cijela Vlada moraju otići, dok je za izjavu Mostova glavnog tajnika Nikole Grmoje da se dogovara suradnja HNS-a i HDZ-a rekao kako iza nje stoji čelnica inicijative "U ime obitelji" Željka Markić, koja se "uključila u kampanju Mosta".

- Moje informacije govore da se kampanju Mosta uključila Željka Markić, koja mene osobno jako ne voli i to me ne čudi. Ne trebamo se u ovo vrijeme koristiti lažima i objedama. Ja sam nekoliko puta zadnjih dana pozvao na pristojnost. Građani žele pristojnu i odgovornu politiku, jednu tolerantnu Hrvatsku koja donosi rezultat", kazao je Vrdoljak.

Ocijenio je kako su Grmoja, čelnik Mosta Božo Petrov i "cijela svita Mosta" pod patronatom Željke Markić "i svih Grozdova i Hrastova", ali da "ne mogu donijeti takvu politiku".

Najavio je kako će HNS svaki put glasati protiv toga da dužnosnici Hrvatske budu članovi Mosta, ili pak HDZ-a, te će u tom smislu glasati protiv ministara iz HDZ-ove Vlade, kao i predsjednika Sabora Bože Petrova, "jer su oni zajedno zaustavili kurikularnu reformu iz ideoloških razloga, te usporili bolju budućnost i obrazovni sustav Hrvatske".

Petrov je mijenjao sistematizaciju za svoga kuma, zar bih ja trebao podržati njega, Grmoju i Markić?

- Božo Petrov je mijenjao sistematizaciju u gradskim vodama za svoga kuma. Pa zar bih ja trebao Željku Markić, Božu Petrova i Nikolu Grmoju podržavati? Nikada neću, kao ni Marića i Martinu Dalić - istaknuo je Vrdoljak.

Vezano za mogućnost suradnje i koaliranja s HDZ-om naglasio je da HNS u 27 godina hrvatske samostalnosti nikada nije bio u koaliciji s tom strankom, a Most je dva puta u zadnjih godinu dana.

Naglasio je kako nikada neće biti ni suradnje HNS-a i Mosta.

- Mi s Mostom nećemo nikada koalirati. Zašto SDP podržava Božu Petrova, pitajte njih. Tko iz SDP -a želi da klerik kojeg savjetuju Željka Markić i slični bude na mjestu predsjednika Sabora? Ja to ne želim", poručio je čelnik HNS-a. Dodao je kako mu nije poznato što se dogodilo HDZ-u "da se opametio što se tiče suradnje sa Mostom", ali da se "nije opametio prema svojima".

Obraćanje novinarima završio je porukom da Marić i čitava Vlada moraju otići.

Pred RH ogroman posao za veće plaće radnika i pristojan život

Vezano za Međunarodni praznik rada 1. svibnja i položaj hrvatskog radnika, Vrdoljak je rekao kako je pred Hrvatskom ogroman posao, koji bi trebao dovesti do povećanja plaće da ljudi mogu imati pristojan život u Hrvatskoj.

- Da li kroz porezne politike, da li kroz potpore strateških industrija... ova država mora brinuti da se povećaju plaće. Kada se povećaju plaće, onda će zadovoljstvo naših građana biti veće - kazao je.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 19:23