MUNDIJAL

OVAKAV REZULTAT NA HTV-u VEĆ DUGO NIJE ZABILJEŽEN Pobjedu Vatrenih pratio nevjerojatan broj gledatelja, rekord i dalje drži kviz 'Milijunaš' iz 2004.

 
 Tom Dubravec / CROPIX

Prijenos nogometne utakmice između Hrvatske i Nigerije u subotu 16. lipnja pratilo je 1,735.000 gledatelja. Prvi nastup hrvatske reprezentacije na Svjetskom prvenstvu u Rusiji donio je tako HTV-u enorman rezultat kakav već dugo nije zabilježen.

Usporedbe radi, otkako je u Hrvatskoj uveden prije 15-ak godina sustav mjerenja “peoplemeter”, najviša zabilježena gledanost je ona iz 14. ožujka 2004. kada je HTV-ov kviz “Tko želi biti milijunaš” pratilo čak 47,38 posto hrvatske publike ili 1,974.041 gledatelj.

Drugo mjesto drži jedno izdanje nedjeljnog HTV-ovog Dnevnika dok ga je vodio Goran Milić iz iste godine. Treće drži nogometna utakmica naše reprezentacije na Svjetskom prvenstvu u Njemačkoj 2006. s Brazilom, koju je u prijenosu na HTV-u pratilo 1,922.735 ljudi ispred malih ekrana. Koje sveukupno mjesto zauzima subotnji duel Hrvatske s Nigerijcima znat će se uskoro.

Inače i prema udjelu u gledanosti ili takozvanim “shareom” kojim se broje samo oni gledatelji koji u tom trenutku gledaju neki od TV programa, HTV je ostvario odlične rezultate. Sveukupno “share” je iznosio 72,6 posto, s tim da je bio veći u drugom poluvremenu kada je dosegao čak 77 posto. To znači da je drugi dio utakmice, navode na HTV-u, u Kalinjingradu pratilo gotovo osam od deset gledatelja.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 13:40