ONI SE NEĆE VRATITI

'OVAKO IZGLEDA PROSJEČAN DAN GOSTA KOJI ZALUTA U ZADAR...' Njemačku obitelj šetnja gradom i sladoled koštali su 1100 kuna

    AUTOR:
    • Jutarnji.hr

  • OBJAVLJENO:
  • 23.07.2019. u 12:32

Facebook Daniel Radeta

 

Jedna se četveročlana obitelj iz Zadra razočarala velikim iznosom novca koji su morali platiti nakon što su otišli u centar grada na sladoled. Sve je na svom Facebook profilu opisao Daniel Radeta, gradski vijećnik SDP-a i vlasnik turističke agencije koji je njemačkim turistima organizirao smještaj, javlja Morski.hr.

Nijemci, kojima je pauk odvezao auto, morali su platiti kaznu za nepropisno parkiranje u iznosu od 400 kuna, te još 350 kuna za odvoz auta paukom, kao i dnevnu kartu za parkiranje u iznosu od 150 kuna. Uz to, za podizanje gotovine s jednog od bankomata izgubili su nešto manje od 200 kuna (1200 kuna koliko su digli s bankomata iznosi 163 eura, a njima je po tečaju 6,5 naplaćeno 184,14 eura i naplaćena naknada od 29 kuna).

 

Daniel Radeta tako u svojem Facebook statusu piše o kolonama automobila koje pokušavaju pronaći parking i nedostatku parkirnih mjesta, kao i o problemu da je većina parkirnih mjesta na Poluotoku neoznačena, pa je turistima teško znati jesu li automobil možda nepropisno parkirali.

'Nakon što shvate da se jednostavno nemaju kome obratiti, kreće prava pustolovina i potraga za ispravnim aparatom koji osim kovanica prima i papirnati novac ili kartice. Do trenutka pronalaska istog, gost dolazi do spoznaje da je već dobio kaznu u iznosu od 150,00kn', piše Radeta.

Nastavlja o bankomatima te dodaje da podizanje 200 eura gosta košta 300 kuna, i to na bankomatima koji se ne uklapaju u vizuru grada.

'Em što smo već napravili antireklamu ovakvim hohštaplerski firmama u destinaciji još smo i generalno izmijenili vizuru mediteranskog grada. Svaki taj aparat izgleda kao šaka u oko našem gradu u moru, gradu u kamenu. Tako su četiri kantuna već odavno preimenovana u četiri bankomata zahvaljujući bandi koja naš grad i svoje postojanje vide samo kroz profit', dodaje Radeta.

'Nakon 500 metara smrada od friganja svega i svačega dolazimo do slastičarnice u kojoj će četveročlana obitelj napokon pojesti "sladoled". O cijeni i kvaliteti sladoleda neću govoriti jer nema smisla. Neki nisu ni valjali dok je kuglica bila i 3 kune. Nakon kratke šetnje u gradu bez organiziranih događaja red je da se djeca odvedu na spavanje. Dolazak na mjesto gdje je ostavljeno auto konačna je potvrda da je ovo bio zadnji posjet Zadru. Auto je odveo pauk zbog nepropisnog parkiranja uz kaznu od 750,00kn. To vam je dragi moji bio samo sladoled u Zadru, naravno uz naknadu za korištenje bankomata u iznos od 29,30 HRK i tečaju 6,5!', napisao je Radeta na Facebooku.

Više na Jutarnjem...


Izdvajamo