SMJENE U INFORMATIVNOM PROGRAMU

OVAKO JE IZGLEDALA VIKEND AKCIJA NA PRISAVLJU Katarina Periša Čakarun redom je pitala sve smijenjene urednike Dnevnika: 'A gdje se ti vidiš?'

 Krasnodar Peršun / HRT, screenshot HRT

Gdje se ti vidiš, pitala je, prepričavaju nam, Katarina Periša Čakarun, nova vršiteljica dužnosti rukovoditeljice Informativno medijskog servisa HRT-a (koja je na to mjesto u petak postavljena umjesto Lamije Alečković), sada već bivše urednike HRT-ova “Dnevnika” Sanju Mikleušević-Pavić, Stipu Alfiera, Đuricu Drobca i Zdravka Klevu.

Neočekivana žurba

Nova šefica ekipu “Dnevnika” smijenila je tijekom subotnje večeri i nedjeljnog jutra, a ta brzina pomalo je zatekla dojučerašnje urednike središnje informativne emisije javne televizije.

- Smjene su svi oni očekivali, ali nisu se nadali da će se one dogoditi tako brzo. Uz to, pretpostavljali su da će biti smijenjeni kroz tjedan-dva, ali očito se novom rukovodstvu HRT-a jako žuri da što prije uvedu promjene u program. Šest mjeseci koliko najduže može trajati mandat vršitelja dužnosti prođe u trenu, pa novi šefovi nemaju što čekati. Unatoč tome, ovako munjevito brze smjene zaprepastile su kompletno Prisavlje, a iznimka nisu bili ni smijenjeni urednici ‘Dnevnika’ koji su uglavnom na pitanje Katarine Periše-Čakarun o tome gdje se vide odgovarali slijeganjem ramena. Oni će na nova radna mjesta biti raspoređeni sljedećih dana, a neki od njih Katarini će na ponovnom sastanku izraziti želju kako bi voljeli pratiti HSP ili HDZ - kažu naši izvori s HRT-a, ističući da smijenjenim urednicima nisu navedeni razlozi smjene.

Početak promjena

No, ovo je tek početak. Nova voditeljska lica samo su neke od promjena koje će se zbiti u predstojećemu razdoblju u središnjoj informativnoj emisiji, najavljuju s HRT-a.

- Od ovog ponedjeljka središnja informativna emisija HRT-a doživjet će promjene. ‘Dnevnik’ će ubuduće umjesto voditeljskoga para ponovno imati jednoga voditelja ili jednu voditeljicu, a od danas će ga voditi i uređivati dugogodišnji novinari, reporteri i urednici HRT-a Mirjana Posavac, Branimir Farkaš i Marta Šimić Mrzlečki, koja tu emisiju vodi unazad godinu dana. Emisiju će ubuduće uređivati i Dražen Majić, Anja Konosić, Dijana Čović i Branko Nađvinski - stoji u priopćenju HRT-a.

- Glavne odlike ‘Dnevnika’ bit će objektivnost, informativnost i sadržajnost. Političke obojenosti neće biti, usredotočit ćemo se na ljude, na njihove probleme, ali i na uspjehe - poručila je uoči današnjeg prvoga ‘Dnevnika’ u novome izdanju Katarina Periša Čakarun.

S HRT-a jučer nisu željeli potvrditi je li točno da su tijekom vikenda smijenjeni i urednici u “Dnevniku” Petra Neuner, Dragan Nikolić i Oliver Dražić, dosadašnji izvršni urednik “Dnevnika” čije se radno mjesto ukida. Također, nisu željeli reći ni je li točno da će umjesto Nikolića nova urednica medijskog sadržaja postati Ankica Posavljak.

U vikend-akciji, koju na Prisavlju zovu ‘Konjićev skok: desant na Drvar’ navodno je odlučeno da će “Dnevnik 3” ubuduće voditi Damir Smrtić. Po jednoj priči njemu bi se trebao pridružiti Petar Vlahov, dok bi po drugoj, manje vjerojatnoj, Vlahov trebao postati šef emisije “Hrvatska uživo”.

Što se podnevnog “Dnevnika” tiče, vodit će ga urednik središnjeg “Dnevnika” koji tog dana bude dežuran. Glavni “Dnevnik”, za koji se tijekom ovog vikenda radila i nova scenografija, zasad neće mijenjati termin, no neslužbeno doznajemo da je najvjerojatnije da će se vrlo bliskoj budućnosti umjesto u 19 početi emitirati u svom starom terminu od 19.30 sati.

I sljedeći tjedan

Sljedećeg tjedna očekuju se nove smjene na Prisavlju. Bruno Kovačević, dosadašnji urednik Sportskog programa, priča se, u utorak će postati novi v.d. urednik HTV-a 2, umjesto Vesne Karuze Podgorelec koja je u petak smijenjena. Deana Šošu na mjestu urednika HTV-a 3 najvjerojatnije će zamijeniti Vlatka Kolarević. Nije još odlučeno tko će biti v. d. urednika HTV-a 4 umjesto Sanje Gvozdanović. Proteklih se dana nagađalo da će na tu funkciju doći Dražen Majić ili Dijana Čović, no kako su oboje po novom angažirani kao back-urednici “Dnevnika” na HTV-u 1, jučer su krenule priče da će HTV 4 preuzeti Katja Kušec.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 19:31