KAO U HORORU

'OVO JE ALARMANTNO. NAPADAJU NAS I ŽELE NAS POJESTI!' Varaždinku za nos ugrizao štakor dok je spavala: 'Nemamo kamo, ulaze nam kroz prozore, WC...'

    AUTOR:
    • Jutarnji.hr

  • OBJAVLJENO:
  • 17.10.2018. u 16:37

Rats are trapped in a cage after they were caught from a slum area, on the outskirts of Mumbai October 29, 2011. About 44 night rat killers are employed by pest control department of Brihanmumbai Municipal Corporation (BMC) to kill the rodents in the city. Employees of the pest control department get a salary of 15,000 to 17,000 Indian Rupees ($294 to 333) while the contract labourers are paid 5 Indian rupees ($0.10) per rat they kill. The rat killers are expected to kill at least 30 rodents per night and hand over the carcasses to civic officials in the morning. If they fall short by even one rodent, they are expected to make it up the next night else they stand to lose a dayÕs pay. Mumbai is the only city in the world which employs full-time night right killers. Picture taken October 29, 2011. REUTERS/Danish Siddiqui (INDIA - Tags: ANIMALS SOCIETY BUSINESS EMPLOYMENT) - RTR2U60I
Danish Siddiqui / REUTERS

- U šoku sam, no normabel pomaže. Bila sam na cijepljenju, ali još uvijek se grozim - rekla je gospođa Branka pokazujući svoj nos. Naime, nju je u stanu u Zagrebačkoj ulici u Varaždinu u ponedjeljak, 15. listopada, u ranim jutarnjim satima ugrizao štakor, piše portal Regionalni.com.

Sve se dogodilo dok je ona spavala i nije ni slutila da beštije mogu otići tako daleko.

- Bila sam zaogrnuta pokrivačem i u jednom trenutku nešto me ugrizlo za nos. Krv je potekla i onda sam vidjela da je to štakor. Scena kao u najgorim horor filmovima - dodala je Branka, koja sa svoja dva sina živi u stanu koji je u vlasništvu države. Zaposlena je u domu za starije i  nemoćne, a najezdom štakora zgrožena je i njezina susjeda Enita Levanić.

- Štakori su tu i to nije problem, no sad nas napadaju i žele nas pojesti. Ovo je alarmantno, a mi nemamo kamo. Ulaze nam kroz prozore, kroz WC školjku, a sad i napadaju ljude - rekla je Levanić, koja također radi u jednom varaždinskom domu za starije i nemoćne.

Nakon ugriza štakora, na teren je izišla služba za dezinfekciju, dezinsekciju i deratizaciju Zavoda za javno zdravstvo Varaždinske županije te postavila mamce, piše Regionalni.com.

- Je li to bilo dovoljno, vidjet ćemo. Rekli su nam, ako se što dogodi, neka samo zovemo, a što ako nas opet ugrizu? Nama je potrebno rješenje, jer ovdje više ne možemo živjeti. Bila sam u Gradu, oni se vade da je to državno vlasništvo i samo svi prebacuju lopticu - zaključila je Levanić.


Besplatno se prijavite na portala Jutarnji.hr

Izdvajamo