KAO U HORORU

'OVO JE ALARMANTNO. NAPADAJU NAS I ŽELE NAS POJESTI!' Varaždinku za nos ugrizao štakor dok je spavala: 'Nemamo kamo, ulaze nam kroz prozore, WC...'

 Danish Siddiqui / REUTERS

- U šoku sam, no normabel pomaže. Bila sam na cijepljenju, ali još uvijek se grozim - rekla je gospođa Branka pokazujući svoj nos. Naime, nju je u stanu u Zagrebačkoj ulici u Varaždinu u ponedjeljak, 15. listopada, u ranim jutarnjim satima ugrizao štakor, piše portal Regionalni.com.

Sve se dogodilo dok je ona spavala i nije ni slutila da beštije mogu otići tako daleko.

- Bila sam zaogrnuta pokrivačem i u jednom trenutku nešto me ugrizlo za nos. Krv je potekla i onda sam vidjela da je to štakor. Scena kao u najgorim horor filmovima - dodala je Branka, koja sa svoja dva sina živi u stanu koji je u vlasništvu države. Zaposlena je u domu za starije i nemoćne, a najezdom štakora zgrožena je i njezina susjeda Enita Levanić.

- Štakori su tu i to nije problem, no sad nas napadaju i žele nas pojesti. Ovo je alarmantno, a mi nemamo kamo. Ulaze nam kroz prozore, kroz WC školjku, a sad i napadaju ljude - rekla je Levanić, koja također radi u jednom varaždinskom domu za starije i nemoćne.

Nakon ugriza štakora, na teren je izišla služba za dezinfekciju, dezinsekciju i deratizaciju Zavoda za javno zdravstvo Varaždinske županije te postavila mamce, piše Regionalni.com.

- Je li to bilo dovoljno, vidjet ćemo. Rekli su nam, ako se što dogodi, neka samo zovemo, a što ako nas opet ugrizu? Nama je potrebno rješenje, jer ovdje više ne možemo živjeti. Bila sam u Gradu, oni se vade da je to državno vlasništvo i samo svi prebacuju lopticu - zaključila je Levanić.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. travanj 2024 06:16