OBJE SU DOBRO

'OVO NAM JE BIO NAJLJEPŠI LET U KARIJERI!' U MORH-ovom helikopteru usred hitnog leta majka rodila bebu: 'Nitko od nas još nije imao ovakvo iskustvo'

AUTOR:
 • OBJAVLJENO:
 • 15.08.2018. u 21:45

 • HRZ

  Helikopter Hrvatskog ratnog zrakoplovstva

   

  U helikopteru Hrvatskog ratnog zrakoplovstva Mi-8 MTV u srijedu je na hitnom medicinskom letu s otoka Raba rođena djevojčica, priopćeno je iz Ministarstva obrane.

  Majka je rodila djevojčicu prije slijetanja helikoptera na helidrom Delta u Rijeci, a sretnom trenutku porođaja svjedočila je posada Eskadrile transportnih helikoptera (ETH) 91. zrakoplovne baze u sastavu: bojnik Krešimir Abramović, kapetan helikoptera, satnik Bojan Bosnić, kopilot, narednik Danijel Marušić, tehničar-letač.

  Doktor medicine natporučnik Roko Hatvalić i medicinska sestra nadnarednica Iris Šimić porodili su bebu.

  Kapetan helikoptera bojnik Krešimir Abramović kazao je kako je ovo jedno od iskustava koje će sigurno pamtiti cijeli život te kako je na kraju priče, najvažnije da su majka i njezina djevojčica dobro.

  "Nitko od nas još nije imao ovakvo iskustvo. Iz perspektive pilota u helikopter je ušla pacijentica na nosilima, a izašla žena s tek rođenom bebom na prsima. Medicinski tim odlično se snašao i obavio porod i ovom bih prilikom pohvalio profesionalnost svih uključenih i u svoje ime i ime cijele posade, čestitao roditeljima i danas rođenoj curici poželio svu sreću", kazao je Abramović i na kraju zaključio: "Ovo je svima nama bio najljepši let u karijeri i ovakvi trenuci su razlog zašto uživamo u ovom poslu."

  Izdvajamo