USKORO NA DRAŽBI

OVO SU NAJLUKSUZNIJA ZDANJA NA JADRANU 'Rokerska' vila vrijedna 4,35 milijuna eura, kuća s bazenom i Lipovčevim slikama, penthouse na Pazdigradu...

Vila Melody i vila Albina
 sothebysrealty.com

Tvrtka "Sotheby's International Realty Affiliates", globalni lider na tržištu luksuznih nekretnina, od nedavno je počela poslovati i na hrvatskom tržištu. Potpisali su 25-godišnji ugovor o franšizi s hrvatskim partnerom "Porta Stella-Luxury Real Estate", iza koje stoji Splićanin Marko Pažanin, a sjedište će imati u kompleksu hotela "Le Meridien Lav" u Podstrani, piše Slobodna Dalmacija.

- S obzirom na razvoj hrvatskog tržišta luksuznih nekretnina, prepoznali smo pravi trenutak za otvaranje našeg prvog ureda - izjavio je Philip White, predsjednik i izvršni direktor tvrtke "Sotheby's", te je dodao kako naša predivna obala s otocima nudi život uz more u većim priobalnim gradovima što se u potpunosti uklapa u viziju najpoželjnijeg brenda na tržištu luksuza, s tim da se time prvenstveno podrazumijeva doživljaj, a ne cjenovni razred.

Nama je, doduše, bilo dovoljno baciti oko na internetsku stranicu hrvatskog "Sotheby'sa" kako bismo se uvjerili da bez nekoliko milijuna eura u džepu nema smisla ni razgledavati oglašene nekretnine. Doduše, uvijek možemo "pariti oči" na atraktivnim vilama, to je barem besplatno.

Za sada je oglašeno sedam vrijednih nekretnina s čijim je vlasnicima ta tvrtka sklopila ugovor, ali čiji identitet, usprkos našim upitima, nisu htjeli otkriti. Diskrecija je, kažu u partnerskoj firmi, strogo zajamčena. Čak nisu objavljene ni sve cijene ponuđenih objekata, ali za tri splitska jesu.

Najskuplja od ponuđenih nekretnina je Vila "Melody", smještena na Mejama, koja se prodaje za fascinantnih 4,35 milijuna eura. Kuća za odmor s pogledom na more ima pet soba, zauzima ukupnu površinu od 550 kvadrata, uključujući balkon, , parkirališni prostor i još 960 metara četvornih okućnice, a cijena kvadrata je 4530 eura.

U njoj bi posebno mogli uživati sportski tipovi jer ima odlično opremljenu teretanu, saunu te košarkaški i teniski teren, ali i ljubitelji muzike, jer ima profesionalno opremljen glazbeni studio.

Vila "Albina" nalazi se na Dražancu i košta 2,3 milijuna eura. Ima šest soba, 215 kvadrata pomno uređenog interijera i 450 metara četvornih . Cijena kvadrata je impresivnih 10.700 eura, što je pet puta skuplje od prosječne cijene metra četvornog pod Marjanom. I ona ima balkon s pogledom na more, bazen i parkirna mjesta, a dodatni šarm i notu splitskog daju slike Vaska Lipovca.

SPECIJAL_SD
Split, 100914.
Ljubica Vrdoljak, operativna direktorica gradske tvrtke Cistoca.
Foto: Tom Dubravec / CROPIX

Treća i najjeftinija nekretnina čiju su naši sugrađani za sada oglasili preko ove agencije jest "Penthouse Lumis", smješten na Pazdigradu, za koju bi potencijalni kupci trebali izdvojiti 330.000 eura. I ona gleda na more, ima tri sobe, bazen, terasu i garažu. Prostire se na 104 kvadrata, a svaki košta 3175 eura. Preostale četiri oglašene nekretnine na "Sothesby'su" nalaze se u Vodnjanu i Senju, te dvije u Puli.

Poduzetnik Pažanin kazao je kako će njihov angažman biti fokusiran na pružanje iskustvenog doživljaja destinacije i najvišeg nivoa usluge, te operativne i administrativne podrške u skladu sa stilom života i financijskim očekivanjima njihovih klijenata.

- Naše desetogodišnje iskustvo u sektoru financija i nekretnina u suradnji s globalnim brendom "Sotheby's International Realty", te njihovim poslovnim iskustvom i marketinškim pristupom jamstvo su uspješne i dugotrajne suradnje. Naš hrvatski ured i klijenti koristit će i prednosti suradnje s tom globalnom aukcijskom i marketinškim aktivnostima koje provode u najrelevantnijim svjetskim medijima i tržištima - istaknuo je Pažanin, piše Slobodna Dalmacija.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. travanj 2024 13:12