UZ POTPORU EU

OVOG TJEDNA POČINJE GRADNJA MOSTA KOJI ĆE ZNAČAJNO SKRATITI ČEKANJE NA GRANICI S BiH Napokon se eliminira usko grlo, a do Sarajeva će se brže doći

 
 Dragan Matic / CROPIX

Gradnja novog mosta na Savi kod Gradiške koji će povezati Hrvatsku s Bosnom i Hercegovinom počinje ovog tjedna, najavio je direktor tvrtke Autoceste Republike Srpske Dušan Topić, kako ga jučer citiraju lokalni mediji.

Topić je za banjolučki list Glas Srpske kazao kako je svečanost na kojoj će se obilježiti početak radova na tom važnom infrastrukturnom projektu zakazana za petak, a dolazak je uz ostale dužnosnike najavila i Violeta Bulc, europska povjerenica za transport.

“To pokazuje i njihovu (EU) potporu gradnji mosta”, kazao je Topić.

Novi most bit će izgrađen na trasi autoceste koja od granice s BiH vodi prema Banjoj Luci odnosno Doboju. Njegovom gradnjom otklonit će se sadašnje usko grlo koje u međudržavnom graničnom prometu predstavlja stari most, koji sada sva vozila usmjerava kroz centar Gradiške na bosanskohercegovačkoj obali Save pa su tamo redovita zagušenja u prometu.

Kad bude izgrađen, novi most će značiti uspostavu najbrže i najkraće cestovne veze od Zagreba prema Banjoj Luci, ali i Sarajevu autocestom koja je izgrađena do Doboja.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. siječanj 2021 14:24