NE NASJEDAJTE

OZBILJNO UPOZORENJE GRAĐANIMA Kruže lažne elektroničke poruke: 'Dobijete li ovakav email o dugovanjima, nemojte ga otvarati'

    AUTOR:
    • Jutarnji.hr

  • OBJAVLJENO:
  • 15.03.2018. u 10:04

A man takes part in a hacking contest during the Def Con hacker convention in Las Vegas, Nevada, U.S. on July 29, 2017. REUTERS/Steve Marcus - RC18CE59BFF0
Steve Marcus / REUTERS

Ilustracija

Financijska agencija (Fina) oglasila se priopćenjem kojim obavještava javnost da elektronička poruka pod nazivom 'Nepodmireno dugovanje #4806', nije kreirana ni poslana iz sustava Financijske agencije i ne treba je otvarati.

- Obavještavamo javnost o pojavi elektroničke poruke pod nazivom "Nepodmireno dugovanje #4806", sljedećeg sadržaja:

'Poštovani/a, uvidom u bazu nenaplaćenih potraživanja, ustanovljeno je da imate nepodmireno dugovanje starije od 6 mjeseci. Molimo pogledajte priloženi račun (.doc) i izvršite uplatu u skladu s uvjetima navedenim na dnu računa. Ukoliko imate dodatnih pitanja, slobodno se obratite. S poštovanjem,".

Upozoravamo da navedena poruka nije kreirana niti poslana iz sustava Financijske agencije, već se radi o poruci nepoznatog porijekla koja sadrži netočne podatke. Ovim putem pozivamo sve primatelje ove i sličnih poruka da ih ne otvaraju niti po njima postupaju.

Navedena poruka i njoj slične spadaju u malicioznu phishing kampanju, a poruke su lažnog sadržaja i konstruirane od javno dostupnih podataka. Ističemo da je sva službena Finina korespodencija elektroničkom poštom moguća isključivo s internet domene fina.hr., stoji u priopćenju Fine.

Više na Jutarnjem...


Tagovi

Izdvajamo