DRŽAVLJANIN INDIJE?

PAD SA STIJENE NA PLJEŠEVICI Teško ozlijeđeni ilegalni migrant je spašen i oporavlja se u riječkoj bolnici

 MUP

Nakon ilegalnog ulaska u Hrvatsku teško je u padu sa stijene na Plješevici u utorak ozlijeđen jedan migrant, što je policija saznala od dvojice njegovih suputnika na koje su naišli u Šeganovcu, a pomoć je ozlijeđenome pružena u Gospiću i KBC-u Rijeka, gdje se dobro oporavlja, doznaje se u srijedu u policiji i KBC-u

Policija je izvijestila da su granični policajci iz Korenice u utorak nešto prije 21 sat na makadamskom putu u mjestu Šeganovac uhvatili dvojicu migranata bez dokumenata, saznali o stradavanju trećeg te pokrenuli akciju spašavanja u šumskom predjelu iznad naselja Šeganovac.

Granični i specijalni policajci i tim Hitne medicinske pomoći iz Korenice do mjesta stradavanja morali su propješačiti nekoliko kilometara. Muškarca koji je ozlijeđen ležao na tlu pružena je prva pomoć, nakon čega su ga na nosilima odnijeli do ceste i vozila Hitne medicinske pomoći.

Pregledom u Općoj bolnicu u Gospiću utvrđeno da je zbog težina ozljeda najbolje da se pacijent prebaci u Klinički bolnički centar u Rijeci, što je u srijedu ujutro i učinjeno.

Kako Hina saznaje u KBC-u Rijeka pacijent je u jedinici intenzivnog liječenja, pri svijesti je, stabilan, urednog kontakta, sporazumijeva se na engleskom jeziku, a pri padu je zadobio višestruke ozljede prsnog koša i zdjelice.

Policija je utvrdila da su sva trojica muškaraca nezakonito prešla državnu granicu, a "u tijeku je utvrđivanje njihovog identiteta te daljnje postupanje sukladno nacionalnom i europskom zakonodavstvu", stoji u priopćenju.

Prema neslužbenim informacijama sva su trojica migranata najvjerojatnije državljani Indije.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 07:51