NEIZDRŽIVA VRUĆINA

PAKAO U HRVATSKIM VLAKOVIMA 'Klima nije radila, a prozori su bili hermetički zatvoreni. Bojali smo se za djecu i starce'

 Elvir Tabaković/Cropix

Putnici vlaka koji je protekle nedjelje vozio na relaciji Vinkovci - Zagreb zbog pokvarenih klima uređaja prošli su pravi pakao. U kupeima je bilo neizdrživo vruće, a mnogi su se pobojali i za vlastiti život jer su prozori u krcatom vlaku bili hermetički zatvoreni, bez mogućnosti otvaranja. Na njihove pritužbe osoblje vlaka zbijalo je pošalice, piše Tportal.

Odmah nakon polaska vlaka iz Vinkovaca klima je prestala raditi u svih devet vagona, a putnici bili zabrinuti za ishod putovanja budući da je u vlaku bilo mnogo djece i starijih koji su bili na rubu dehidracije.

Jedan od putnika obratio se kondukteru za pomoć, no on mu je kazao kako je nemoćan te mu je, kako kaže, u šali savjetovao da potraži kupe gdje se može otvoriti prozor, 'jer ondje onda odmah proradi klima'.

Putnik je napomenuo kako je vlak kasnio u startu, što je zbog nesnosnih vrućina dodatno užario ionako paklenu atmosferu koju su proživjeli putnici na relaciji Vinkovci - Zagreb.

U HŽ-u se ispričavaju putnicima zbog neugodnosti koje su doživjeli na putovanju, uz objašnjenje kako se klima-uređaji mogu pokvariti zbog pregrijavanja, ali i zbog drugih razloga.

Vagoni su po dolasku na zagrebački Glavni kolodvor isključeni iz prometa i upućeni na popravak tijekom kojeg će se utvrditi točan uzrok kvara, prenosi Tportal.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. travanj 2024 18:01