GINEKOLOŠKI PROBLEM

Pakračka bolnica nudi dobro plaćen stalan posao i povoljan stan, ali uzalud

    AUTOR:
    • Jutarnji.hr

  • OBJAVLJENO:
  • 02.05.2016. u 23:00

Goran Mehkek / EPH

Radna mjesta u većim gradovima lakše se popune, dok manje sredine imaju problema s privlačenjem takve radne snage

Iako u rodilištu u Pakracu godišnje na svijet dođe 500 novorođenčadi, bolnica na raspolaganju ima samo dvije ginekologinje. Za takav obujam posla rodilište treba pet ginekologa, zbog čega su raspisali i natječaj za radno mjesto na neodređeno vrijeme. Uz posao nude i gradski  površine 60-ak četvornih metara po povoljnoj cijeni.

Unatoč tome, nitko se nije javio. Predstojnica pakračke bolnice dr. Slavica Klaić za Novu TV kazala je da uz dvije ginekologinje imaju i jednu specijalizanticu, a uz njih im ispomažu dva liječnika ginekologa iz domova i dva specijalista ginekologa iz bolnice u Slavonskom Brodu.

Prema riječima dr. Klaić, ginekolozi pakračke bolnice imaju veće plaće nego u većim bolnicama jer imaju veći broj dežurstava.

Većina manjih bolnica u Hrvatskoj, smatra ona, ima problem s nedostatkom liječnika. Radna mjesta u većim gradovima lakše se popune, dok manje sredine imaju problema s privlačenjem takve radne snage.

---

Kako bismo novi Jutarnji.hr učinili još boljim, bržim i modernijim, tijekom perioda transformacije do 6. svibnja paralelno ćete ga moći pratiti na dvije adrese – stari portal nalazi se na adresi Jutarnji.hr, a novi na novi.Jutarnji.hr.
Na novom se portalu promjene događaju svaki dan stoga popunite upitnik na dnu stranice ili kliknite na link i napišite nam svoje mišljenje kako bismo portal što bolje prilagodili upravo vama!

 

Više na Jutarnjem...


Izdvajamo