TOMISLAV ZRINSKI

PALA PRVA OSTAVKA NAKON IZBORNOG DEBAKLA U LICI Šef županijskog SDP-a dobio je samo 3,95 posto glasova: 'Preuzimam odgovornost'

 
Tomislav Zrinski
 Youtube screenshot

Predsjednik SDP-a Ličko-senjske županije Tomislav Zrinski podnio je ostavku nakon što je SDP na jučerašnjim prijevremenim izborima za novi saziv Županijske skupštine dobio samo 3,95 posto (851 glas), što nije dovoljno za ulazak u Skupštinu, javlja N1.

'Poštovane građanke i građani Ličko-senjske županije,

SDP na izvanrednim izborima za Županijsku skupštinu nije osvojio dovoljan broj glasova za ulazak u Županijsku skupštinu. Ne prebacujući odgovornost ni na koga, kao odgovorna osoba koja je u stranci od njezinog osnutka, preuzimam cjelokupnu odgovornost za neostvareni rezultat te se povlačim s mjesta županijskog predsjednika SDP-a Ličko – senjske županije. Tomislav Zrinski', stoji u njegovom priopćenju, prenosi N1.

Podsjetimo, HDZ-ova koalicija pobjednik je nedjeljnih prijevremenih izbora za Skupštinu Ličko-senjske županije sa osvojenih 35, 4 posto glasova. Druga po broju osvojenih glasova (20, 4 posto) je NL Darka Milinovića, treći je HSP (17,2 posto), četvrta NL Ante Dabe ( 9,8 posto), peti SDSS (5,36 posto). Manje od pet posto glasova osvojili su SDP (3,9 posto), Živi zid (3 posto), HSLS/ HNS (2,8 posto) i Bandićeva stranka (1,9 posto). Na redovnim lokalnim izborima u svibnju 2017., lista HDZ-a koju je nosio Darko Milinović osvojila je 18 mandata u Skupštini, NL Karla Starčevića sedam, SDP tri, SDSS dva i jedan mandat HSLS. Na izbore je izašlo gotovo 60 posto birača.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 07:11