UŽAS U VINKOVCIMA I VUKOVARU

Palili živog psa, mačkama vadili oči i sjekli repove!

Mislili smo da smo već sve čuli i vidjeli, ali na žalost svjedoci smo novih zastrašujućih slučajeva zlostavljanja za koja nismo u stanju pronaći objašnjenje, kažu u Udruzi prijatelja životinja
 Udruga dr. Ivan Rostaš / CROPIX

VINKOVCI - Slučajevi zlostavljanja životinja na žalost, nerijetko pune novinske stupce, ali i svaki puta iznova šokiraju brutalnoću. Tako su i Vinkovčani ostali zgroženi kada je u srijedu u širem središtu grada pronađen pas s teškim opeklinama, po njušci, glavi i leđima, dok mu je vrat stezao debeli obruč od žice.

- Mislili smo da smo već sve čuli i vidjeli, ali na žalost svjedoci smo novih zastrašujućih slučajeva zlostavljanja za koja nismo u stanju pronaći objašnjenje - kažu u vinkovačkoj Udruzi prijatelja životinja dr. Ivan Rostaš, nakon što su javnost i medije upoznali s nesrećom psa koji je, kako navode, živ paljen.

Kažu kako je pas unatoč teškim ozljedama i stanju šoka - što je potvrdio i veterinar - uspio pobjeći. Pas nije čipiran, smješten je kod volontera i dobit će zdravstvenu njegu, a Udruga dr. Ivan Rostaš objavila je fotografije nesretne životinje i apelirala na Vinkovčane da im dojave ukoliko imaju bilo kakvih saznanja o vlasniku, ili pak mučiteljima psa.

- Inzistirat ćemo na otkrivanju počinitelja tog strašnog djela - tvrde vinkovački prijatelji životinja. Udruga dr. Ivan Rostaš je i nekoliko dana ranije upozorila na još jedan slučaj zlostavljanja životinja, ovoga puta mačaka, u Vukovaru.

Iz Vukovara su primili uznemirujuće podatke o „ničijim“ mačkama koje u okolici stambenih zgrada na razne načine muči, kako im je dojavljeno, „hrpa djece i nekoliko odraslih“.

Objavili su i fotografije mačke kojoj je izvađeno oko i druge mačke kojoj je odrezan rep, a nesretne životinje izložene su i gađanju praćkama i kamenjem. Dok ih šokirani stanari pokušavaju zaštititi, vinkovački prijatelji životinja spremni su organizirati put u Osijek radi sterilizacije mačaka, no mole pomoć ljubitelja mačaka za donacije u hrani ili za troškove zahvata, kao i potencijalne udomitelje da se jave Udruzi u Vinkovcima.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 13:51