NIMALO UGODAN PRIZOR

PANIKA I STRAH U SPLITSKOJ BOLNICI Vrisci pacijenata i osoblja odjekivali hodnicima KBC-a na Firulama

 Joško Ponoš i Denis Jerković / Hanza Media

Na "terapiju" u Klinički bolnički centar na Firulama nedavno su došla dva guštera, piše Slobodna Dalmacija.

Iako se radilo o blavorima, širom Dalmacije poznatim neotrovnim zmijolikim gmizavcima, nije ih bilo ugodno u prostorima koji su ipak ponajprije namijenjeni pacijentima i medicinskom osoblju. Gušteri su se u bolnici pojavili tijekom izmjene prozora, što je obavljena za vrijeme KBC-ove energetske obnove.

Kako neslužbeno doznajemo, "beštije" su se stvorile unutar bolničkih zidova. Jedan blavor je "posjetio" Jedinicu za anesteziologiju i intenzivno liječenje, smještenu u jugozapadnom dijelu zdravstvenog kompleksa, dok je drugi, koji je, ako bismo karikirali, vjerojatno imao problema s kralježnicom, "svratio" na Odjel fizikalne terapije na Firulama. Oba guštera vidjelo je bolničko osoblje i uz potpuno očekivani vrisak prijavilo nadležnima posjete neželjenih gostiju.

– Tu su neugodnost odmah riješile nadležne službe, ali kako su gušteri ušli u bolničke prostore, to doista nitko ne zna – potvrdio nam je prof. dr. Ivo Jurić, ravnatelj najveće dalmatinske zdravstvene institucije.

Osim guštera, koji su ipak rijetki gosti na nižim katovima i u podrumu bolničkih objekata koji su dijelom okruženi zemljanim i još uvijek neizgrađenim površinama, znatno češće se mogu primijetiti glodavci, konkretno miševi i štakori. Nažalost, taj problem ne bilježi se od jučer, on seže od davnina, a ružne i vrlo životinje se najčešću pojavljuju u KBC-ovim podrumskim prostorijama.

– Zbog tih pojava redovito obavljamo deratizacijske radove, pozivamo "Cianove" ovlaštene djelatnike i ostale nadležne službe. Mogu reći da situaciju s "pantaganama" držimo pod kontrolom – naglasio je bolnički ravnatelj.

No, nemaju u KBC-u samo problema s nezvanim gostima iz životinjskog svijeta. Ponekad zna i "zavonjati" tako da se ne može živjeti i raditi u bolničkom kompleksu. Nedavno su se tako pacijenti, ali i djelatnici, žalili na neugodan miris koji se širio iz podrumskih zona na Firulama, ponajprije ispred prostorija na Psihijatriji, Fizikalnoj terapiji i Klinici za nuklearnu medicinu, piše Slobodna Dalmacija.

Nakon obavljenog nadzora, utvrđeno je da je izvor neugodnosti – puknuta cijev.

– Problem je riješen promptno, odmah čim su naši djelatnici utvrdili mjesto kvara na cjevovodu – zaključio je prof. dr. Ivo Jurić.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 13:40