PRUŽANJE SEKSUALNIH USLUGA

PANIKA NA SJEVERU HRVATSKE Sudac raspravu zatvorio za javnost kako bi zaštitio ugled poznatih starijih poduzetnika koji su bili 'klijenti' prostitutki

Ilustracija
 REUTERS

Na Općinskom sudu u Koprivnici ovaj je tjedan počelo suđenje muškarcu (52) iz Koprivnice koji je sredinom srpnja završio u istražnom zatvoru zbog podvođenja svoje 28-godišnje djevojke.

Odmah nakon otvaranja rasprave koprivnički sudac Krešimir Pavlović, koji je prije mjesec dana potvrdio optužnicu, zatvorio je suđenje za javnost, pa će ‘pikanterije’ iz tog predmeta koji je zaškakljao maštu mnogim Podravcima i Prigorcima ostati ‘zarobljene’ u sudskom spisu, piše Podravski.hr.

Muškarca kojem se sudi policajci terete za ukupno 11 kaznenih djela prostitucije. Toliko su mu, naime, uspjeli dokazati tijekom kriminalističkog istraživanja koje je uključivalo i tajne mjere praćenja, snimanja razgovora na mobitel i presretanja brojnih sms poruka.

Kako djevojka (28) zarađeni novac od prodaje svojeg tijela nije zadržavala za sebe, barem tako tvrdi optužnica, u ovom se predmetu vodi kao žrtvom kaznenog djela. No, ukoliko se tijekom postupka utvrdi suprotno, što je vrlo moguće, očekuje je i prekršajna prijava zbog odavanja prostituciji. Prema kaznenom zakonu, optuženi 52-godišnjak može završiti od šest mjeseci do pet godina iza rešetaka. No, ukoliko sudac tako presudi, može biti osuđen i uvjetno.

Da su slučajno, tijekom istrage policijski istražitelji utvrdili kako je muškarac prisiljavao djevojku na prostituciju, raspon kazne mogao bi biti znatno veći - i do deset godina zatvora. No, tu nikakve prisile nije bilo. Ona se dragovoljno seksala s većim brojem muškaraca za novac kojeg je predavala kasnije svojem dečku. Tijekom izvida utvrđeno je kako je novac trošio na kocku.

Uhićena je djevojka neko vrijeme radila u jednom koprivničkom kafiću, a priča se da je optužila još neke djevojke iz tog, ali i frendice iz drugog kafića gdje je često zalazila, a koji je dulje vrijeme bio na glasu da se u njemu skupljaju nemoralne žene.

Za pretpostaviti je da će svih 11 klijenata, a riječ je o poznatijim poduzetnicima s područja Koprivničko-križevačke i Međimurske županije uglavnom starijima od 50 godina, biti ispitano tijekom suđenja, i to kao svjedoci.

Službeni dio istrage do podizanja optužnice protekao je dosta ‘glatko’, a vrlo zanimljivo bilo je tijekom državnodvjetničkih izvida i obavijesnih razgovora policije. Ispitani su svi poznati klijenti, a provjeravalo se ima li još prostitutki u Koprivnici, piše Podravski.hr.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 15:37