INCIDENT NA CVJETNOM

Pankerice razbile štand crkvenih aktivista udruge 'U ime obitelji' koji su protiv gay brakova!

Neobična se scena odigrala danas na Cvjetnom trgu. Aktivisti udruge “U ime obitelji” povezane s crkvom prikupljali su potpise za referendum protiv priznavanja istospolnih brakova, a dio građana negodovao je jer su pritom bili vrlo naporni i prolaznike doslovno hvatali za rukave te tražili da potpišu.

U jednom trenutku dotrčale su dvije mlade djevojke, pankerice, koje su se obrušile na štand, kidajući letke i razbacujući ih naokolo. To je trajalo samo nekoliko minuta, a nakon toga su pobjegle.

Bijesni aktivisti

Aktivisti “U ime obitelji”, njih desetak, šokirano su promatrali djevojke, a potom su pozvali policiju. Neki od njih odlučili su ne popravljati štand sve dok policija ne dođe, jer je to “dokazni materijal” zločina koji se dogodio. Mnoge je scena nasmijala, a većina je prolaznika sa simpatijama komentirala događaj. Nekoliko minuta nakon dolaska policije na Cvjetnom trgu pojavile su se članice Le Zbora, koje su obilježavale Međunarodni dan borbe protiv homofobije. Samo nekoliko metara od sada već bijesnih aktivista zapjevale su nekoliko pjesama iz svojega repertoara, među kojima je okupljene najviše oduševila njihova vezija Thompsonove “Lijepa li si”.

‘Dalmatinko, lijepa li si’

Članice zbora su, naime, promijenile tekst pa on glasi: “Dalmatinko, lijepa li si, oj, Slavonko, zlatna ti si...”

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 14:36