UHIĆEN 39-GODIŠNJAK

'PAO' ZAGREBAČKI 'VRTLAR' U kotlovnici na električnom štednjaku zagrijavao marihuanu i benzin pa izazvao požar, policija mu u kući pronašla još droge

 Tomislav Kristo / Ilustracija / CROPIX

Tko zna koliko bi još dugo 39-godišnji Zagrepčanin u svoja četiri zida obiteljske kuće u Kozjačkoj ulici u Zagrebu uzgajao marihuanu da situacija nije izmaknula kontroli - naime, dok je vrijedno zagrijavao prostoriju kotlovnice, u jednom trenutku došlo je do požara pa su intervenirali vatrogasci, a potom i policija.

Rezime vatrene stihije koja je 7. veljače oko 15.30 sati izbila u njegovoj kući jest pričinjena materijalna šteta, ali i dvije kaznene prijave zbog neovlaštene proizvodnje i prometa drogama te dovođenje u opasnost života i imovine općeopasnom radnjom ili sredstvom.

Policijskim očevidom u kući zagrebačkog "vrtlara" utvrđeno je kako je u kobno vrijeme u kotlovnici, koja se inače nalazi uz kuću, zagrijavao marihuanu i benzin na električnom štednjaku, gdje je najvjerojatnije i izbio požar.

Temeljem sudskog naloga Županijskog suda u Zagrebu policajci su pretresli kuću i u njoj pronašli 37 stabljika indijske konoplje, 38 grama sušenih cvjetnih vrhova marihuane, plastičnu bočicu ispunjenu smeđom tekućinom nalik na ulje kanabisa, a nađena je i metalna drobilica, sustav za ventilaciju, grijanje i osvjetljavanje (transformator, sjenila sa žaruljama, UV lampa, vremenski prekidač, samostojeći ventilator) te digitalna vaga.

Nakon kriminalističkog istraživanja, 39-godišnjak je uz kaznene prijave predan pritvorskom nadzorniku, a nadležnom državnom odvjetništvu podnijeto je posebno izvješće.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 11:30