AKCIJA

'PATRIKOV PUT NADE' Sudjelujte u humanitarnoj utrci i pomozite teško bolesnom dječaku da napravi svoj prvi korak

 
 Privatni album

Patrik Vidović ima 18 godina. On i njegov brat blizanac na svijet su došli carskim rezom, no zbog komplikacija prilikom poroda, Patrik je pretrpio veliko oštećenje mozga te danas boluje od cerebralne paralize, epilepsije i raznih drugih poremećaja, piše Dnevnik.hr. Prvi epileptični napad imao je u dobi od samo šest mjeseci.

No njegova obitelj nije se predavala. Majka i otac, inače veteran Domovinskog rata, te braća Luka i Dominic, nastoje Patriku osigurati sve što mu je potrebno kako bi prevladao svoje zdravstvene probleme.

Kad mu je bilo 11 godina, Patrik je krenuo na integralnu neurorehabilitaciju koja je ubrzo počela pokazivati rezultate. Naime, dječak je skinut s lijekova i počeo je govoriti. Sljedeći korak je tzv. robotska neurorehabilitacija koja bi Patriku trebala omogućiti i prve samostalne korake, no ta vrsta terapije vrlo je skupa i košta oko 150.000 kuna. Patrikova obitelj to financijski ne može podnijeti.

Atletski klub Martin / Facebook

Atletski klub Martin pokrenuo je humanitarna utrka 'Patrikov put nade', kojom se želi osigurati novac za prijeko potrebnu terapiju.

Kotizacija za sudjelovanje u utrci je 20 kuna, utrka će se održati u subotu, 24. ožujka, s početkom u 16 sati u Dugom Selu, sa startom kod srednje škole.

Prijaviti se možete na ovom linku, a svi koji to žele mogu Patriku pomoći i uplatom na račun, IBAN: HR8823600001502245352.

Pozivu za sudjelovanjem na ovoj utrci stigao je i od poznatog dugoselskog zeta, nogometaša Eduarda Da Silve.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 19:13