ODLAZAK IZ HDZ-a

PENAVA OTKRIO AMBICIJE UOČI IZBORA 'Želim u Sabor, a koalicija u kojoj bi se nalazio Pupovčev SDSS nije mi prihvatljiva'

 Vlado Kos / CROPIX

Vukovarski gradonačelnik Ivan Penava izjavio je u četvrtak kako ima ambicije sjesti u saborske klupe idućeg saziva Hrvatskog sabora te da mu nije prihvatljivo biti dio koalicije u kojoj bi se nalazio SDSS i Milorad Pupovac.

Penava, koji je jučer najavio kako napušta HDZ, ocjenio je bitnim da sami građani Vukovara budu fokusirani i prate procese i promjene te prepoznaju tko je autentičan, a tko dopušta samo da vrijeme i mandati prolaze. Također je kazao da se još uvijek nije čuo s Miroslavom Škorom koji predvodi Domovinski pokret, a na čijoj bi se predizbornoj listi na izborima za Hrvatski sabor Penava trebao naći.

"Kada shvatite da nešto gubite, a ovdje mislim na HDZ, i da ste u defanzivi, tada pribjegavate različitm manevrima odvraćanja pozornosti. Rekao sam i ponovit ću, fokus na saborski mandat Ivana Penave nije uopće tema", kazao je podsjetivši kako je u prošlom sazivu Sabora imao saborski mandat koji nije nametao javnosti, niti ga je konzumirao, iako je mogao.

"Pričamo o nečemu što odvraća pozornost, a ne pričamo o onome što je bitno, a to je činjenica da je ovo četrnaesta Vlada koja je uredno položila vijence u Borovu Selu u spomen na dvanaest redarstvenika, a 300 metara dalje stoji mauzolej Vukašinu Šoškočaninu", kazao je Penava napominjući kako još uvijek nitko nije odgovarao za ubojstvo davanest redarstvenika.

"Sad možete misliti što to govori o nama kao državi", poručio je Penava nakon obilaska radova u Bogdanovačkoj ulici u Vukovaru.

Ukoliko uđe u Hrvatski sabor, najavio je, zalagat će se za rješavanje stvari iz prošlosti koje su još uvijek ostale neriješene.

Nije želio komentirati imenovanje Nikole Mažara za povjerenika HDZ-a za grad Vukovar rekavši kako je Vukovar mali grad i svatko zna sve o svakome i kako radi.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 22:35