POTEZ GRADONAČELNIKA VUKOVARA

PENAVA POD PALJBOM STRANAČKIH KOLEGA ZBOG OBJAVE SPORNE SNIMKE 'Djeca se ne smiju koristiti nikada i ni u koje svrhe, pogotovo političke!'

Ivan Penava
 Vlado Kos / HANZA MEDIA

Novinari su ministra zdravstva Milana Kujundžića i potpredsjednika Sabora Željka Reinera u subotu pitali kako komentiraju objavljivanje video snimke učenika Tehničke škole u Vukovaru koji pohađaju nastavu na srpskom jeziku jer na nogometnoj utakmici finala Kupa Vukovara između NK-a Vuteks Sloga Vukovar i HNK-a Vukovar ‘91., odigranoj prošle godine, nisu ustali dok je bila intonirana državna himna Republike Hrvatske. Tu je snimku na mrežne stranice Grada Vukovara postavio gradonačelnik Ivan Penava.

Kujundžić je kazao kako ne može komentirati jer ne zna što je Penava točno objavio. "Ali ono što mogu reći je da uistinu treba maksimalno poraditi na istinskoj pomirbi, a poglavito među mladim ljudima", kazao je ministar.

Reiner je napomenuo kako ne želi "izvoditi konfabulacije", ali da smatra da se djecu ne bi smjelo eksploatirati u medijima ni u kojim okolnostima.

"Ja mislim da se djeca ne smiju koristiti nikada i ni u koje svrhe, pogotovo kad je politika u pitanju, bez obzira bile to najbolje ili najlošije namjere. To jednostavno nije primjereno, tko bi od nas volio vidjeti sliku svojega djeteta u bilo koju svrhu prikazanu u javnosti? Mislim da to nije nešto što treba raditi", kazao je.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
14. travanj 2024 08:18