GRADONAČELNIK VUKOVARA

PENAVA POJASNIO ISTUP O ŠKORI 'Ponovit ću koliko god puta bude potrebno kako ne bi bilo dileme: Moj glas ima Kolinda Grabar-Kitarović. Laku noć svima'

 
Gradonačelnik Penava očekivao je da će Srbi prihvatiti njegov poziv da se priključe obilježavanjima dana stradanja
 Goran Mehkek / CROPIX

Vukovarski gradonačelnik Ivan Penava oglasio se na Facebooku kako bi objasnio svoje ranije izjave oko toga za koga će glasati na predstojećim izborima.

Podsjetimo, ranije je odgovarajući na pitanja novinara o prepirci na relaciji Plenković-Škoro, odnosno na pitanje - je li glas za Miroslava Škoru glas za Zorana Milanovića, rekao: - Glas za Miroslava Škoru je glas za Miroslava Škoru.

Na pitanje znači li to da se ne slaže s premijerom, koji tvrdi upravo to, kazao je:

- Svatko ima pravo na svoje mišljenje.

U statusu koji je tijekom večeri objavio na Facebooku napisao je sljedeće:

- U pokušaju da unesu nemir i pomutnju mnogi potenciraju lažnu dilemu za koga ću glasati na predstojećim predsjedničkim izborima. Moj je stav kao sudionika prve predizborne kampanje Kolinde Grabar Kitarović, kada smo ostvarili teško zamislivu pobjedu, da su neki brzo zaboravili vrijeme dvojice njenih prethodnika i koliko je veliki iskorak u smislu nacionalnog ponosa i naboja ona napravila. U jednom detalju samo, imati svoju predsjednicu u nacionalnom dresu danas nam je normalno međutim nekada nije bilo tako. Naravno da je tijekom mandata bilo propusta koji se nisu trebali dogoditi ali tko ih nema?

Većina Hrvata zna tko je tko, neće one koji su unesrećili državu i vukli je u region, a neće ni eksperimentirati s nekim drugim kandidatima. Naravno, neovisna smo, demokratska država, svatko ima pravo birati i biti biran.

Ne mislim da je moj stav previše važan ali ću ponoviti koliko puta bude potrebno kako ne bi bilo dileme, moj glas ima aktualna predsjednica Kolinda Grabar Kitarović jer mislim da ga je zaslužila. Laku noć svima, napisao je večeras Penava.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
15. travanj 2024 21:38