PRIZNANJE

PERNAR O SINČIĆU KOJEG JE DOBIO NAKON LJETNE AVANTURE S NJEMICOM FRIEDERIKE 'Volio bih ga češće viđati... Da barem mogu vratiti vrijeme'

Dječak ima 11 godina, zove se Mathis Ivan Alexis i živi s majkom Friederike u Njemačkoj, ispričao je Ivan Pernar novinarima
 Dragan Matić / CROPIX

Ivan Pernar u četvrtak je novinarima Indexa i 24 sata otkrio da je kao mlađahan momak s 19 godina u ljetnoj vezi s njemačkom turisticom postao otac dječaka.

Dječaku su dali ime Mathis Ivan Alexis, rodio se na dan obljetnice Titove smrti i živi s majkom Friederike u Njemačkoj. Priznao je da mu je veza s Friederike propala ubrzo nakon rođenja sina jer se i sam ponašao kao dijete. Danas bi kao tridesetogodišnjak volio da može vratiti vrijeme i ispraviti greške… “Veza je trajala godinu dana, par mjeseci nakon rođenja sina veza je pukla. Ona je profesorica violine, ne želim reći koliko je starija od mene, ali puno. Starija je više od deset godina od mene”, ispričao je Pernar i objasnio da s bivšom ljubavi komunicira na engleskom, a sa sinom na njemačkom jer ga prekratko viđa da bi ga stigao učiti jezik.

Sretna baka

Vijest da će postati tata isprva nije dobro prošla u njegovoj obitelji. “Kad je Friederike bila trudna, moja je majka gledala negativno na trudnoću. Kad se rodilo dijete, moja majka je postala najsretnija baka na svijetu”, podijelio je s novinarima detalje iz svog privatnog života i objasnio zašto se protivi pobačaju:

“Sve što radimo, ako nemamo djece, nema smisla. U osobnom životu ja sam se svojom odlukom odlučio protiv abortusa. Moj izbor je život, a hoće li netko drugi napraviti neki drugi izbor... Moji roditelji su prvo imali moju sestru koja je starija pet godina od mene. Imali su mali stan, kad je mama ostala trudna sa mnom, otac je bio taj koji je rekao: ‘Nek se dijete rodi’. Ljudi nisu svjesni, pogodilo me ovo pitanje, za djecu je to pitanje života i smrti, a ona nisu kriva, oni su taoci situacije. Nije poanta u tome da se brani ljudima abortus, nego da ih se informira i štiti”.

No, svejedno ne misli da su molitelji koji ispred bolnice protestiraju protiv pobačaja mudri. Jer, da jesu, vjeruje Pernar, “molili bi za to da Vlada padne i da država dobije monetarni suverenitet. Njihovo je pravo da mole, zašto to čovjek ne bi smio raditi? Granice su prešle strane banke, Hanžeković... Molitelji pred bolnicama nisu državni neprijatelji niti problem broj jedan.”

Treći pokušaj

Svoju vezu s Njemačkom Pernar je spomenuo i dan ranije u Saboru. Govoreći o svom odnosu prema Bruxellesu, prisjetio se kako je radio u Njemačkoj, gdje je od jednog starca naučio da su Nijemci kroz Europsku uniju osvojili Europu iz trećeg pokušaja bez ispaljenog metka. “Dio života sam bio u Njemačkoj, jednom kad sam imao 18 godina, a sina sam dobio s 19 s Njemicom. To mi nije prva veza, ali tu Njemicu sam jako volio, i sina. Viđam ga, dajem mu koliko mogu. On dolazi kod nas, ima sve hrvatske papire. Sve što imam ili što ću stvoriti, on će imati udio u tome. Moja jedina želja je da dođe tu raditi i živjeti, bio je zadnji put za Uskrs. Na ljeto su bili izbori. Prerijetko provodim vrijeme sa sinom, volio bih ga češće vidjeti, ali zbog naravi svojeg posla...”, ispričao je Pernar kojemu su godine donijele kajanje:

Pozornost majke

“Kad se dijete rodilo, pozornost majke se podijelila između mene i sina. A očekivao sam da mi daje jednaku pozornost kao ranije. Došlo je do nategnutih odnosa i ona je to odlučila prekinuti. Želim reći svim mladim očevima da pokušaju shvatiti majku kad nema vremena za njih jer to je dio uloge. Zbog svoje sam sebičnosti ostao bez odnosa. Da mogu vratiti vrijeme unatrag, drugačije bih mnoge stvari napravio. Ja nju i danas volim. Ne smijem reći koliko ima godina jer će nastati medijski cirkus. Ali žena je dobra kao kruh. Kad sam imao 18 godina, rekla mi je: ‘Ivane, pitam se što ćeš napraviti kad napuniš 30 godina’. Nazvao sam je u izbornoj noći kad sam ušao u Sabor”, zaključio je Pernar. (P.L.)

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
14. ožujak 2024 14:02