IZBAČEN IZ STRANKE

PERO ĆORIĆ NE PRIZNAJE ODLUKU ČASNOG SUDA HSP AS-a 'Da mi je vidjeti tko će mene izbaciti. Znam tko stoji iza toga, jasno je kao iz aviona'

Pero Ćorić
 Goran Mehkek / CROPIX

ZAGREB - Nisu me izbacili iz stranke jer se nije sastao Časni sud, a telefonska sjednica ne postoji. Ne prihvaćam da sam izbačen. Da mi je vidjeti tko će mene izbaciti - komentira glavni tajnik HSP-a AS Pero Ćorić odluku Časnog suda te stranke da ga se izbaci iz članstva.

Odgovornim za to smatra predsjednika stranke Hrvoja Ničea koji se, kaže Ćorić, nije odazvao njegovom pozivu da u subotu sudjeluje u prosvjedu protiv ratifikacije Istanbulske konvencije.

- Vjerujem da iza svega stoji lijevo krilo HDZ-a. Na zadnjoj sjednici predsjedništva HSP-a AS rekao sam da sam nezadovoljan stanjem u stranci u kojoj se više slušaju mentori iz HDZ-a nego što se provodi vlastita politika. Ničeu sam rekao da više nema moju potporu te sam otišao sa sjednice. Da bi se netko nazivao političarem, mora imati iza sebe rezultat, novac i utjecaj na medije, mora biti odličan govornik ili dobar operativac. Rekao sam im da nitko od nazočnih nema te kvalitete - kaže Ćorić i dodaje da je subotnji skup pokazao da je budućnost Hrvatske u domoljubnom okupljanju te će u tom smjeru ubuduće djelovati zajedno s istomišljenicima iz drugih stranaka i udruga te istaknutim pojedincima.

- Nehrvatska vlast nas vodi u propast i pravaštvo više nije dovoljno da spasi Hrvatsku. Imamo odgovornost da maknemo ovu vlast. Jasno je iz aviona da je ovakav HDZ kakvog ga je stvorio Plenković blizu kraja, kao i ova Vlada. Nisam se prodao za dva mandata u Saboru. S briselskim dečkima ja ne želim ići. Nisam se razočarao u pravaštvo jer je ono neuništivo. Ali je potreban širi zahvat. Kritična masa postoji, što se vidjelo na prosvjedu, ali nam nedostaje lider - ističe Ćorić.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 02:51