RAZRIJEŠEN NA OSOBNI ZAHTJEV

Petar Mihatov nakon dvije i pol godine odlazi iz Ministrstva obrane s mjesta pomoćnika ministra obrane

Petar Mihatov
 Darko Tomas / CROPIX

Petar Mihatov nakon dvije i pol godine odlazi iz Ministrstva obrane s mjesta pomoćnika ministra obrane za obrambenu politiku.

U priopćenju s današnje sjednice Vlade stoji kako je Mihatov razriješen dužnosti na osobni zahtjev. Kako neslužbenio saznajemo, Mihatov se vraća u Ministarstvo vanjskih poslova odakle je 2013. godine otišao u Ministarstvo obrane.

Prema dostupnim informacijama Mihatov bi u MVP-u mogao preuzeti poziciju pomoćnika ministra vanjskih poslova umjesto Vice Skračića koji je kao pomoćnik ministra obavljao tu dužnost. On je je razriješen s mjesta pomoćnika 14. studenog radi odlaska na veleposlaničku dužnost.

Zasad nije poznato tko će u umjesto Mihatova sjesti na mjesto pomoćnika ministra obrane za obrambenu politiku. Na sjednici Vlade je je tek državna službenica Dunja Bujan ovlaštena za obavljanje poslova ravnatelja Uprave za obrambenu politiku, do provedbe javnoga natječaja za imenovanje ravnatelja Uprave, a najduže do šest mjeseci.

Na sjednici Vlade razriješen je i dosadašnji član Upravnoga vijeća Javne ustanove "Memorijalni centar Domovinskog rata Vukovar" Zoran Piličić, a novim je članom kao predstavnik Ministarstva obrane imenovan Anto Zelić.

Vlada je razriješila i dosadašnjeg člana Vladina Povjerenstva za osobe s invaliditetom Dražena Opalića. Novom je članicom, kao predstavnica Ministarstva financija, imenovana Jasna Prepeljanić.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
08. travanj 2024 04:47