UZBUNA ZBOG KORONAVIRUSA

PETERO HRVATA KOJI SU BILI ZAROBLJENI NA KRUZERU U ITALIJI VRAĆA SE KUĆAMA 'Sve je dobro završilo. Tijekom karantene uživali su na bazenima'

Kruzer Costa Smeralda
 AFP

Petero Hrvata koji su bili na kruzeru Costa Smeralda, a koji je zbog sumnje na prisustvo koronavirusa kod jedne kineske turistice stavljen u karantenu, dobro je te bi se tijekom subote trebali vratiti u Hrvatsku.

Potvrdio nam je to direktor agencije Svijet Krstarenja Mladen Barukčić, čija je tvrtka organizirala aranžman krstarenja za dvoje od petero Hrvata koji su na Costa Smeraldi.

- S njima smo u kontaktu od prvog trenutka kada se doznalo za karantenu. Dobro su i kažu da na brodu nije bilo nikakve panike. Sve su pratili preko medija, kažu da se čak podigla i nepotrebno velika prašina oko njihove karantene na brodu - ispričao nam je Barukčić. Kaže kako ga nazivaju novinari različitih redakcija tražeći kontakte putnika, no njihova je odluka da ne žele istupati u javnost.

Luksuzni kruzer Costa Smeralda, s gotovo sedam tisuća putnika i članova posade, u četvrtak je stavljen u karantenu u luci Civitavecchia, nakon što je pristigao s Palme de Mallorce u sklopu jednotjednog krstarenja Mediteranom. Zbog pojave simptoma nalik koronavirusi na brod su pristigli liječnici kako bi uzeli uzorke, a brod nije smio napuštati luku, kao ni putnici s njega.

- Nije bilo dramatično. Putnici su nam ispričali da su dvoje ljudi, Kineskinju i još jednog muškarca, odvojili u zasebne prostorije, a drugi su bez problema uživali u svime što taj brod nudi. Zabavljali su se, kupali u bazenima, sve je bilo normalno osim što nisu smjeli napuštati brod. Zbog toga im je propao planirani izlet u Rim, ali to je jedino loše što se dogodilo - kaže Barukčić.

Brod je tijekom petka trebao isploviti prema Savoni gdje je planirani završetak krstarenja. Tamo će se, otkriva nam direktor Svijeta Krstarenja, na Costa Smeraldu ukrcati novi putnici, među kojima također ima Hrvata, a oni čije je putovanje završilo uputit će se prema Hrvatskoj.

- Sve je vrlo dobro završilo i to nam je drago - zaključuje Barukčić.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 14:00