BIZARNOSTI SA SUDA

Pijani Splićanin divljao: 'Pi... vam materina, opet vam je poskupio burek'; Profesor došao u dućan odjeven samo u bokserice pa zazivao Isusa

    AUTOR:
    • Vladimir Urukalo

  • OBJAVLJENO:
  • 18.11.2019. u 16:30

Klobuk, Ljubuski, 191117.
Priprema rucka kod obitelji Culjak.
Na fotografiji: priprema bureka.
Foto: Tomislav Kristo / CROPIX
Tomislav Krišto / CROPIX

 

Na splitskom Prekršajnom sudu i u pripadajućim mu stalnim službama suci se dosta često susreću s poprilično bizarnim prekršajima i počiniteljima, piše Slobodna Dalmacija.

Tako je, primjerice, u Kaštelima na 750 kuna kazne osuđen 58-godišnji profesor koji se 11. travnja ove godine u 7.40 sati pojavio u trgovini "Studenac" u Primorskom Docu odjeven samo u bokserice.

Tom je prilikom počeo vikati i galamiti govoreći: “Ja sam duh, čista duša, znate li vi tko je Hitler“, a onda se počeo bacati po podu trgovine vičući: “Isuse spasi me“što je sve uznemirilo djelatnike i kupce u trgovini. Na sudu se nije pojavio niti je izostanak opravdao, a nije niti dostavio pisanu obranu.

Na istu novčanu kaznu osuđen je nepravomoćno i 48-godišnji umirovljenik iz Splita koji je u subotu 18. ožujka 2017. godine u jedan sat iza ponoći došao u pekarnicu u Zagrebačkoj ulici. Bio je u alkoholiziranom stanju te je narušavao javni red i mir na naročito drzak i nepristojan način verbalno napavši djelatnica zbog bureka.

Govorio im je: "Pi... vam materina, opet vam je poskupio burek“ te je sa kupljenim burekom izišao iz pekare. Ljutio je burek bacio o zid pekarnice da bi ga nakon toga podigao i bacio u obližnju kantu za smeće.

On je, nakon što ga je na sud dovela policija, kazao kako je točno da je bio izrevoltiran nakon što je saznao da je burek poskupio i da ga je bacio u zid, a potom i pokupio i bacio u smeće no da nije imao namjeru gađati djelatnice.

Potvrdio je da je bio pijan, ali da se poslije ispričao prodavačicama, da mu je žao i da je s njima postao prijatelj, piše Slobodna Dalmacija.

Više na Jutarnjem...


Izdvajamo