OZBILJNI PREKRŠAJI

PIJANI ZA VOLANOM DOBILI RIGOROZNE KAZNE Siščanin mora platiti 9 tisuća, a vozači iz Topuskog i Zagreba po 20.000 kuna

    AUTOR:
    • Mate Piškor

  • OBJAVLJENO:
  • 10.09.2019. u 15:13

Zagreb, 010819.
Radnicka ulica.
Danas je pocela provedba novog Zakona o sigurnosti prometa na cestama. Na fotografiji: policijska kontrola u Radnickoj ulici.
Foto: Ranko Suvar / CROPIX
Ranko Suvar / Ilustracija / CROPIX

Visoke kazne alkoholiziranim vozačima izrekao je prekršajni odjel Općinskog suda u Sisku, priopćila je sisačka policija. U nedjelju, 8. rujna oko podneva, u Ulici Marijana Celjaka u Sisku policijski službenici zaustavili su osobno vozilo sisačkih registracija, kojim je upravljao 21-godišnjak iz Siska pod utjecajem alkohola od 2,15 promila. Vozač je uhićen i sljedećeg dana doveden na prekršajni odjel Općinskog suda u Sisku koji ga je kaznio novčanom kaznom u iznosu od 9000 kuna i izrekao zaštitnu mjeru zabrane upravljanja motornim vozilom B kategorije u trajanju od 3 mjeseca.

Istog dana oko 21,30 sati, u mjestu Vrginmost policijski službenici zaustavili su automobil sisačkih registracija, kojim je upravljao 51-godišnjak iz Topuskog i to prije stjecanja prava na upravljanje motornim vozilom B kategorije i pod utjecajem alkohola od 2,07 promila. Vozač je uhićen i sljedećeg dana doveden na prekršajni odjel Općinskog suda u Sisku koji mu je izrekao novčanu kaznu od 20.000 kuna.

Također u nedjelju 8. rujna, oko 22 sata, u mjestu Mala Solina nedaleko od Gline policijski službenici zaustavili su teretno vozilo zagrebačkih registracija, kojim je upravljao 54-godišnjak iz Zagreba prije stjecanja prava na upravljanje motornim vozilom i pod utjecajem alkohola od 1,94 promila. I on je uhićen i sljedećeg dana doveden na prekršajni odjel Općinskog suda u Sisku koji ga je kaznio novčanom kaznom od 20.000 kuna.

Više na Jutarnjem...


Izdvajamo