PODRŠKA ŠTRAJKU

PISMO DJEVOJČICE (10) PREMIJERU PLENKOVIĆU 'Učitelji i učiteljice su kao mame i tate. I moja sestra (14) želi iseliti iz Hrvatske'

 
 CROPIX

Danas se na Trgu bana Jelačića u Zagreba priprema veliki prosvjed u organizaciji sindikata osnovnih i srednjih škola u znak podrške učiteljima i nastavnicima 'Hrvatska mora bolje'. Najavljen je dolazak 200-tinjak autobusa iz cijene Hrvatske, a da učitelji doista pristižu iz cijele zemlje svjedoče i fotografije objavljene u Facebook grupi Podrška roditelja nastavnicima u štrajku.

Podršku učiteljima daju i djeca, pa je tako jedna mama objavila pismo svoje 10-godišnje kćeri.

- Premijeru Plenkoviću, molim Vas da podržite učitelje jer bez učitelja nema ničega - ni frizera ni ničega. Učiteljstvo je najvažniji posao. A učitelji i učiteljice su kao mame i tate 26 djece i više. Moja 14-godišnja sestra se već želi iseliti iz RH jer tu živimo loše. Učitelji samo žele pomoći svima nama da nam bude bolje. Ja ih podržavam jer da nema moje učiteljice ne bih znala dva slova napisati, napisala je 10-godišnjakinja.

Facebook

Kako je majka na pisala, pismo je poslala i premijeru, jer njezina kćer upravo to želi i napisala ga je za predsjednika Vlade.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
14. travanj 2024 16:09