NA PROSVJEDU

PLATIT ĆE KAZNU JER SU VLADU USPOREDILI S IZMETOM Radnik Uljanika i još jedan Puljanin kažnjeni zbog transparenta 'Govno govnima'

 Marko Todorov / CROPIX

Zbog držanja transparenta s natpisom “Govno govnima” i stavljanja pelene s izmetom na transparent na prosvjedu zbog neisplate plaća radnicima Uljanika u kolovozu prošle godine, bivši radnik Uljanika K. Č. (34) te još jedan Puljanin, M. R.(38), osuđeni su na zagrebačkom Prekršajnom sudu na novčane kazne.

Riječ je o prosvjedu koji je Savez samostalnih sindikata Hrvatske održao na Trgu sv. Marka, ispred zgrade Hrvatskog sabora i Vlade. Zagrebački prekršajni sud ocijenio je držanje spornog transparenta te stavljanje pelene s izmetom kao remećenje javnog reda i mira te je K. Č. kaznio sa 400 kuna, a prekršajno već kažnjavanog M. R. sa 700 kuna kazne.

“Kvalificirani element naročito drskog ponašanja očituje se u činjenici da su ispred zgrade Hrvatskog sabora okrivljenik zajedno s drugim osobama razvio transparent ‘Govno govnima’, čime se u političkom smislu Vladu uspoređuje s govnima”, navedeno je u obrazloženju presude.

No, sporni transparent, navodno, nisu donijeli radnici Uljanika, nego im ih je, kažu, “uvalio” saborski zastupnik Živog zida Ivan Pernar.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
15. travanj 2024 15:52