ODLAZAK S PANTOVČAKA

PLENKOVIĆ BI KOLINDU GRABAR-KITAROVIĆ PRIMIO NAZAD U HDZ 'Ako to bude željela, sa zadovoljstvom. Vlada joj je spremna urediti prostorije u Visokoj'

    AUTOR:
  • OBJAVLJENO:
  • 16.02.2020. u 17:04

Croatia's outgoing president Kolinda Grabar-Kitarovic (2nd R) waves flanked by her husband Jakov Kitarovic (R) and Croatia's Prime Minister Andrej Plenkovic (L) as she delivers a speech on January 5, 2020, in Zagreb, after initial results showed her opponent winning Croatia's presidential election. - A leftist former prime minister, who has pledged to make Croatia a tolerant country turning the page on its wartime past, has defeated the incumbent conservative in a presidential run-off vote on January 5, official results showed. (Photo by - / AFP)
AFP

Hrvatski premijer Andrej Plenković izjavio je u nedjelju da je vlada spremna bivšoj predsjednici urediti ured u državnoj rezidenciji u Zagrebu i da će je, ako to bude željela, "sa zadovoljstvom" primiti natrag u HDZ.

Kolinda Grabar-Kitarović ima pravo na ured na teret državnog proračuna nakon što joj 18. veljače istekne petogodišnji mandat.

U predsjednički ured na Pantovčaku uselit će se Zoran Milanović (SDP) koji ju je pobijedio u drugom krugu izbora u siječnju.

"Vlada će prema zakonu osigurati odgovarajući prostor predsjednici Republike. Ako je odluka da to bude u Visokoj mi smo spremni prilagoditi i urediti potrebne prostorije", izjavio je Plenković novinarima u Muenchenu.

Predsjednik HDZ-a dodao je da su Grabar-Kitarović otvorena vrata za povratak u stranku iz koje se po zakonu morala ispisati kada je 2015. postala predsjednica.

"To je na njoj. Kada god želi vrata su joj otvorena, sa zadovoljstvom", rekao je Plenković koji je u Muenchenu sudjelovao na međunarodnoj konferenciji o sigurnosti.

Više na Jutarnjem...


Izdvajamo