KONFERENCIJA

Plenković danas predstavlja slogan hrvatskog predsjedanja Vijećem EU

Andrej Plenković
 Bruno Konjevic / CROPIX

Predsjednik Vlade Andrej Plenković danas će u Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici u Zagrebu, na konferenciji posvećenoj predstavljanju političkih prioriteta hrvatskog predsjedanja Vijećem Europske unije u prvoj polovici iduće godine, javno prezentirati službeni slogan i vizualni identitet hrvatskog predsjedanja Vijećem EU.

Osim ulaska Hrvatske u schengensku zonu i OECD (Organizacija za ekonomsku suradnju i razvoj), predsjedanje Vijećem EU od 1. siječnja do 1. srpnja 2020. godine za Plenkovićevu Vladu jedno je od ključnih vanjskopolitičkih prioriteta u ovom mandatu.

O hrvatskim prioritetima tijekom šestomjesečnog predsjedanja premijer Plenković već je govorio. Prošlog mjeseca premijer je saborskim zastupnicima hrvatske prioritete podijelio u četiri točke.

- Jedna će biti “Europa koja raste i koja se razvija”. To je taj ekonomski dio. Drugi prioritet bit će “Europa koja povezuje” - prometno, energetski, digitalno. Treći je “Europa koja štiti”, pitanje sigurnosti: kako unutarnje tako i vanjske, od nezakonitih migracija pa do terorizma. Četvrta točka je snažna, agilna, asertivna Europska unija na globalnoj razini, koja projicira svoj model tamo gdje ga netko želi prihvatiti i - rekao je Plenković.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 18:09