PREMIJER O DOČEKU VATRENIH

PLENKOVIĆ: Hoće li državni sektor imati slobodan dan u ponedjeljak? Bit ćemo fleksibilni nakon 14 sati. Ovo je jednom u životu, budimo sad malo veseli

 Tomislav Krišto / CROPIX

Uoči finalne utakmice "Hrvatska - Francuska" na Svjetskom nogometnom prvenstvu u Rusiji, predsjednik Vlade RH Andrej Plenković u subotu je pozvao sve navijače i što veći broj ljudi da u ponedjeljak dočekaju i pozdrave hrvatsku nogometnu reprezentaciju na Trgu bana Jelačića te poručio kako "sutra treba pobijediti, ali uspjeh je već sada takav da možemo slaviti".

"Očekujući još jedan veličanstven uspjeh hrvatske nogometne reprezentacije pozivam sve navijače, što veći broj ljudi, da pozdravimo našu reprezentaciju koja je svima ulila veliki ponos i zadovoljstvo posljednjih mjesec dana, ali i u nizu godina, sa svojim sjajnim rezultatima. Stoga, budimo svi skupa uz njih u ponedjeljak u Zagrebu", poručio je Plenković nakon što je sudjelovalo na manifestaciji Ministarstva poljoprivrede "Naše domaće, sada i ubuduće" na Europskom trgu u Zagrebu.

Ondje je bio i ministar poljoprivrede Tomislav Tolušić koji je rekao kako se nada da će Hrvatska, kao u nogometu, uskoro biti uz bok najboljima i u poljoprivredi.

Plenković: To je doček za sportaše, njihov uspjeh i njihov dan

Premijer Plenković u petak je pozvao poduzetnike u privatnom sektoru da budu "malo fleksibilniji" prema svojim radnicima na dan dočeka nogometnih reprezentativaca pa su se novinari danas zanimali kakav je plan za državni sektor i hoće li svi koji ne rade u hitnim službama u ponedjeljak imati slobodni dan.

"Reprezentacija će doći oko 14 sati pa ćemo nakon toga biti fleksibilni. Ovo je jedanput u životu, budimo sada malo veseli, svi koji mogu neka puste svoje zaposlenike na doček reprezentacije. To će biti uspomena za sve nas dok smo živi", rekao je Plenković.

"Sutra treba pobijediti, ali uspjeh je već sada takav da možemo slaviti", istaknuo je Plenković.

Na pitanje novinara gdje će pratiti doček hrvatskih reprezentativaca i kakav mu je plan, odgovorio je da je to doček za sportaše i da je politika tu sporedna.

"Sve će biti komunicirano sutra ili prekosutra. To je doček za sportaše, za reprezentaciju, za izbornika. To je njihov uspjeh i njihov dan, politika je tu sporedna", rekao je Plenković.

Ponovio je kako hrvatski nogomet zaslužuje kvalitetan stadion.

Ne radi se o megalomanskom projektu, nego o ideji da hrvatska reprezentacija, ako dođe na vrh, zaslužuje kvalitetan stadion, na modernim standardima, uz analize i razumne cijene, a koji može pomoći dodatnoj kvaliteti hrvatskog nogometa i mlađim naraštajima reprezentacije, rekao je Plenković.

Dodao je kako postoji način kako da se u partnerstvu lokalnih jedinica, države i nogometnog saveza zaokruže te finacijske konstrukcije.

"Nećemo stadion izraditi do preksutra. Nije to stvar jedne proračunske godine", naglasio je.

Potvrdno je odgovorio na pitanje hoće li Vlada i novčano nagraditi nogometaše.

"Lani smo nakon brilijantog uspjeha hrvatskih vaterpolista u Budimpešti povećali nagrade, a Vlada će drage volje dati nagrade nogometašima, izborniku i cijelom stožeru.

Tolušić: Uspjeh hrvatskih reprezentativaca daje nam prepoznatljivost

Ministar poljoprivrede Tomislav Tolušić u nedjelju ujutro čarterom leti na finalnu nogometnu utakmicu Hrvatska- Francuska u Moskvu. Već je, kaže, bio u Kalinjingradu na prvoj utakmici.

"Idem s ekipom iz Virovitice i bit ću tamo s navijačima, mislim da će biti odlično, bit će još nekoliko članova vlade u Rusiji. Očekujem pobjedu, slavlje i najljepši ponedjeljak u hrvatskoj povijesti", rekao je Tolušić.

Komentirao je i 'novi slogan' za promociju hrvatskih poljoprivrednih proizvoda: "Jedite kulen na kojem je odrastao Mandžukić".

Hrvatska ima najbolje proizvode na svijetu, u to sam se uvjerio, kvalitetni su, zdravstveno ispravni i sigurni. Uspjeh nogometnih reprezentativaca daje nam prepoznatljivost i u Čileu, Urugvaju, Argentini ili drugdje u svijetu, zaključio je Tolušić.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 14:04