BURAN RASTANAK

'PLENKOVIĆ JE DOBIO NOVOG KANDIDATA ZA PREDSJEDNIKA HDZ-a...' U stranci ne očekuju da će raditi probleme u Saboru, ali pitanje je što će biti poslije

 
Tomislav Tolušić i Andrej Plenković
 Emica Elveđi / CROPIX

Mislim da je Plenković dobio još jednog protukandidata na unutarstranačkim izborima - komentirao je jedan član Predsjedništva pošto je premijer smijenio ministra Tomislava Tolušića.

Neki u stranci bili su uvjereni da će Tolušić nakon svega ipak zadržati poziciju, pogotovo što slovi za čovjeka koji u stranci iza sebe ima jaku bazu. Uostalom, upravo je zbog Tolušića došlo do jedinog okršaja u srijedu na sastanku užeg vodstva kada je u njegovu obranu prilično burno stao Josip Đakić, njegov stranački kolega i blizak suradnik.

Đakić je na sastanku vikao da ne može prihvatiti Tolušićevu smjenu te je Plenkoviću govorio kako mu je to velika pogreška. Na kraju ga je smirivao Plenkovićev zamjenik Milijan Brkić.

Unatoč nezadovoljstvu Đakića i Tolušića te HDZ-ovaca iz te županije, u stranci ne očekuju da će njih dvojica u Saboru stvarati probleme.

- To se vjerojatno neće dogoditi. Đakić je emotivac, inače je sklon ispadima i prijetnjama kad se uzruja, pa tko nasjedne, ali se brzo ohladi. Ne mislim da bi u ovom trenutku moglo biti problema zbog njih, a kako će se stvari odvijati u budućnosti, vidjet ćemo - kaže jedan član stranke. Dodaje, pak, da nije siguran hoće li se Tolušić kandidirati protiv Plenkovića.

- Ako se i ne kandidira, ta će ekipa sigurno tražiti za sebe velik dio kolača kako bi podržala nekog kandidata - kaže naš sugovornik.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 02:03