PREMIJER U SL. BRODU

PLENKOVIĆ KAŽE DA NIJE ČUO ŠTO JE KOLINDA REKLA O USTAŠKOM POKLIČU 'ZDS' I KAKO JE NA TO REAGIRAO PUPOVAC: Preporuke Vijeća su bile vrlo argumentirane

 Goran Mehkek / CROPIX

Premijer Andrej Plenković boravio je u Slavonskom Brodu bio je 29. godišnjici brodsko-posavskog HDZ-a i tom je prilikom dao izjavu medijima.

Upitan oko nagodbe s jedinim preživjelim vatrogascem iz kornatske tragedije, Franom Lučićem, Plenković je, kako javlja televizija N1, rekao da su u Vladi razmatrali taj slučaj te da smatra da je vrijeme da se pronađe rješenje.

- Lučić je, nažalost, doživio veliku tragediju, jedini je preživjeli, a taj proces predugo traje. Sjeli smo jučer i državni odvjetnik Jelenić i ministar Bošnjaković i ja, važno je da Državno odvjetništvo objedini sve aktivnosti koje trenutno postoje u okviru toga slučaja, one se vode pred više foruma, i da se postigne jedna pravična nagodba s kojom bi prije svega bio zadovoljan gospodin Lučić, rekao je Plenković.

- Nije na meni da provodim detalje nagodbe, želim da se objedini sve, da nagodba u pravnom smislu bude jasna, a da se postigne razumno i pravično rješenje, to je posao za Državno odvjetništvo, dodao je.

Upitan za komentar izjave predsjednice Kolinde Grabar-Kitarović da treba razlikovati ustaški pozdrav "Za dom spremni" od pozdrava "Za dom spremni" u Domovinskom ratu te odgovora Milorada Pupovca na to da razlike ne bi trebalo biti, Plenković je rekao da nije čuo te izjave.

- Preporuke Vijeća za suočavanje s prošlošću bile su vrlo argumentirane, uzele su u obzir kontekst Domovinskog rata i tu je strogo ograničena preporuka i na taj način se percipira, rekao je Plenković.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 18:29