OČEKUJE 'VELIKU POBJEDU'

PLENKOVIĆ NA PITANJE O SANKCIJAMA HDZ-ovcima U SLUČAJU LOŠEG REZULTATA NA IZBORIMA 'Jeste li vi bili na sjednici predsjedništva stranke?'

Andrej Plenković
 Srđan Vrančić / CROPIX

Tijekom obilaska područja uz rijeku Savu kojima prijete poplave premijer Andrej Plenković odgovarao je na pitanje novinara u vezi sa sjednicom Predsjedništva HDZ-a na kojoj je, kako je pisao Jutarnji, najavio sankcije i pozivao na odgovornost budu li loši rezultati na europskim izborima.

Na pitanje je li najavio sankcije, Plenković je uzvratio protupitanjem: "Jeste li vi bili tamo?"

Najavio je HDZ-ovu pobjedu na europarlamentarnim izborima, još jednu veliku pobjedu, treću u nizu nakon, parlamentarnih i lokalnih, od kako je on predsjednik stranke, jer ima najbolje kandidate, program i kampanju.

- Cilj nam je da što veći broj ljudi izađe na izbore, to je dobro radi demokratskog legitimiteta izbora i rada budućih zastupnika. Očekujem maksimalan rezultat u svim krajevima Hrvatske - poručio je Plenković.

Na novinarsku tvrdnju da se ne očekuje velika izlaznost, Plenković je rekao da očekuje veću izlaznost nego 2013. i 2014., bila je 20 pa 25 posto, neka sad bude 30 posto i idemo prema tome.

- HDZ ide sam na izbore, za razliku od prošla dva puta i smatram da je to odlična odluka i s njome se slažu baš svi na svim razinama u stranci, naši kandidati imaju šansu biti vidljivi svaki na svoj način, ali i da kao najveća i najodgovornija stranka vodimo kohezivnu kampanju i da radimo svi kao jedan tim - rekao je Plenković.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 06:24