UVODNI GOVOR

PLENKOVIĆ NA SJEDNICI VLADE 'Imamo čvrsta jamstva Junckera da ćemo dobiti pozitivnu ocjenu oko kriterija vezanih za ulazak u Schengen'

 
Andrej Plenković
 Goran Mehkek / CROPIX

Na dnevnom redu današnje sjednice Vlade su nacrt prijedloga zakona o biljnom zdravstvu i nacrt izmjena i dopuna Zakona o tržištu kapitala te nacrt konačnog prijedloga zakona o izmjenama i dopunama Zakona o poštanskim uslugama kao i nacrt prijedloga zakona o izmjenama Zakona o cestama koji se usklađuju s europskim zakonodavstvom.

Zagreb, 031019. 
Markov trg.
Banski dvori.
Redovita sjednica Vlade.
Na fotografiji: Andrej Plenkovic, Predsjednik Vlade Republike Hrvatske.
Foto: Goran Mehkek / CROPIX
Goran Mehkek / CROPIX
Sjednica Vlade RH

U svom uvodnom govoru uoči sjednice premijer Andrej Plenković osvrnuo se na aktualne događaje.

'Imamo čvrsta jamstva predsjednika Europske Komisije Junckera da će Hrvatska tijekom zadnjih tjedana njegovog mandata dobiti pozitivnu ocjenu oko kriterija vezanih za Schengen, što znači da smo ispunili svih osam područja važnih za ulazak u Schengen, što je izrazito važno. Hvala ministru Božinoviću koji je pokazao da smo bez bodljikavih žica puno bolje korištenjem tehnologije i europskih sredstava osigurali kontrolu vanjske granice EU i angažirali naše policajce koji predano rade na kontroli vanjske granice i sprečavanju nezakonitih migracija. Važno je da RH što prije pristupi Schengenskome prostoru', rekao je Plenković i osvrnuo se na još nekoliko aktualnosti ovoga tjedna.

'Prije nekoliko dana preminuo je Jacques Chirac, veliki francuski političar i državnik, humanist... Bilo mi je drago da sam bio na komemoraciji u Parizu. To je važna poruka', rekao je Plenković.

Zagreb, 031019. 
Markov trg.
Banski dvori.
Redovita sjednica Vlade.
Na fotografiji: Andrej Plenkovic, Predsjednik Vlade Republike Hrvatske.
Foto: Goran Mehkek / CROPIX
Goran Mehkek / CROPIX
Andrej Plenković

Plenković se osvrnuo i na jučerašnje otkrivanje biste Mahatme Ghandija na Bundeku, te na niz susreta koje je jučer imao vezano uz odnose s Hrvatima izvan Hrvatske.

'Moramo pomagati Hrvate u Crnoj Gori, kao i Hrvate u Sloveniji i zalagati se da se njihov status izjednači s onima kakav ima slovenska manjina u Hrvatskoj', rekao je premijer i prešao na točke dnevnog reda današnje sjednice Vlade.

'Posebno mi je drago da ćemo danas imati točku dnevnog reda Zakon o državljanstvu, i vjerujem da će promjene toga Zakona biti pozdravljene...', kaže Plenković.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 16:04