PREMIJER

PLENKOVIĆ O KAMPANJI I PREDSJEDNIČKIM IZBORIMA 'Član HDZ-a treba glasati za kandidatkinju HDZ-a, a tko želi ići drugdje, otvorena su mu vrata'

Andrej Plenković
 Dragan Matić / CROPIX

Premijer Andrej Plenković osvrnuo se na više aktualnih tema, s naglaskom na današnje predstavljanje izbornog programa Kolinde Grabar-Kitarović.

'Ona zaslužuje potporu za još jedan mandat. Zajednički ćemo raditi. Raspravili smo i trenutne ankete, rejting stranaka, sve što je važno za dobre rezultate HDZ-a. Razgovarali smo i o pripremama za kongres Europske pučke stranke koji je idućeg tjedna u Areni, gdje očekujemo velik broj gostiju, prijatelja iz sestrinskih stranaka diljem Europe. Kratko smo evocirali raspravu od prošlog tjedna i zaključili da u HDZ-u otkad sam ja na čelu svaki član ima punu slobodu izražavanja, mišljenja, govora, ali nećemo tolerirati govor mržnje i neprimjerene komunikacije koje su van uzusa elementarne pristojnosti', rekao je Plenković i dodao da je jučer viđeno 'par takvih primjera' koji 'ne zavređuju da budu dio najuspješnije hrvatske stranke'.

O sankcijama će, kaže Plenković, odlučivati časni sudovi, a on ističe da je bitno da takvih praksi u HDZ-u više ne bude.

'Žao mi je da ranije nisam znao za takve komunikacije', rekao je premijer.

Upitan o nadolazećim predsjedničkim izborima, Plenković je kratko rekao da očekuje pobjedu Kolinde Grabar - Kitarović.

'Kampanja će biti intenzivna, predsjednica će obići sve županije, glavne i velike gradove, održati skupove,. biti aktivna...očekujemo uspjeh jer smatram da ima izvrstan program', rekao je Plenković i dodao da je predsjedničin program u velikoj mjeri kompatibilan s HDZ-ovim, no to je program za predsjedničke izbore, a upitan o nekim određenim idejama, dodao je da predsjednica ima podršku HDZ-a koji će razmotriti sve ideje.

Novinari su Plenkovića upitali i hoće li biti sankcija za one članove HDZ-a koji su najavili podršku predsjedničkom kandidatu Miroslavu Škori.

'Onaj tko je član HDZ-a treba glasati za kandidatkinju HDZ-a, a tko želi ići drugdje, otvorena su mu vrata', zaključio je Plenković.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 11:48