ŠTRAJK U ŠKOLAMA

PLENKOVIĆ O RAZGOVORIMA SA SINDIKATIMA: Nije prosvjeta jedini resor, ima ih jako puno. Svi čekaju. Mi dajemo koliko god možemo. Razloga za štrajk nema

 Damjan Tadić / CROPIX

Nakon klauzure HDZ-a i proslave obljetnice stranačke zajednice žena pred novinare je izašao čelnik HDZ-a i hrvatski premijer Andrej Plenković. Rekao je da je cilj klauzure bio podržati Kolindu Grabar-Kitarović na predsjedničkim izborima, a novinari su ga pitali o štrajku u školama.

Na pitanje o tome kada će se pregovori sa sindikatima nastaviti, Plenković kaže: 'Danas ne'.

- Znači li to da se štrajk nastavlja unedogled?, upitali su ga novinari.

- Ne, kratko je rekao Plenković i dodao da su na jučerašnjem sastanku razgovarali i o koeficijentima.

Kada je pak riječ o mogućoj sudskoj zabrani štrajka, Plenković je rekao samo: - Razgovarat ćemo.

- Mi ne da smo bili za kompromis, mi smo dali paket rješenje. Vidite da i drugi dolaze sa zahtjevima o koeficijentima. Nije prosvjeta jedini resor, ima ih jako puno, a važno je da moramo naći rješenje koje je održivo proračunski. Od prvog dana govorim da najviše pate djeca. Ne vidim nijedan razlog za štrajk. Ovo se sve moglo bez štrajka, ponovio je premijer.

Na pitanje hoće li štrajk u školama i ovakva situacija sa sindikatima naštetiti aktualnoj predsjednici u kampanji, Plenković je ponovio tek da 'učitelji i nastavnici znaju da je ovo Vlada koja povećava plaće, a ne smanjuje njihova primanja'.

- Svi čekaju. Mi dajemo koliko god možemo, zaključio je Plenković prije odlaska.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 03:54