PELJEŠKI MOST

Plenković: 'Odbijanje žalbi otvara prostor za potpisivanje ugovora u idućim tjednima'

Odbijanje žalbi dvoje ponuditelja u vezi natječaja za izgradnju Pelješkog mosta otvara prostor da se u idućim tjednima pristupi postupanju ugovora između Hrvatskih cesta i kineskog konzorcija, naglasio je u ponedjeljak premijer Andrej Plenković.

"Odluka Državne komisije za kontrolu postupaka javne nabave da odbije žalbe u vezi natječaja za izgradnju Pelješkog mosta otvara prostor da se u sljedećim tjednima pristupi potpisivanju ugovora između Hrvatskih cesta i odabranog ponuđača, odnosno kineskog konzorcija", istaknuo je Plenković.

"To je po mom mišljenju velika novost za Hrvatsku. Projekt Pelješkog mosta bit će sigurno najvidljiviji strateški projekt u prvoj financijskoj perspektivi iz koje Hrvatska dobija razvojna sredstva europskog proračuna", rekao je premijer, podsjetivši na već odobrenih 357 milijuna eura za taj projekt i ustvrdivši kako se konačno dolazi u fazu realizacije tog projekta.

"To vidim velikim uspjehom u roku u kojem su sve procedure poštovane, u kojemu su svi aspekti koji su vezani za izvedbu ovoga strateškog projekta u cjelini analizirani i gdje su neovisna tijela donijela svoju odluku", zaključio je Plenković.

Hrvatske ceste su 8. siječnja ove godine odabrale ponudu kineskog konzorcija China Road and Bridge Corporation za gradnju Pelješkog mosta, na što su se žalila druga dva ponuditelja, a Državna komisija za kontrolu postupaka javne nabave (DKOM) u ponedjeljak je objavila rješenje kojim su odbijene žalbe austrijskog Strabaga i zajednice ponuditelja talijanskog Astaldija te turskog IC Ictas Isaat Sanayi.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 15:03