NAKON OSTAVKE

PLENKOVIĆ ODREDIO TKO ĆE VODITI MINISTARSTVO OBRANE UMJESTO KRSTIČEVIĆA Ministra obrane će mijenjati državni tajnik

 
Damir Krstičević
 MORH

Predsjednik Vlade donio je odluku o određivanju Tomislava Ivića za državnog tajnika koji upravlja Ministarstvom obrane.

Tomislav Ivić rođen je 1961. godine u Veliškovcima kod Valpova. Završio je Fakultet političkih znanosti u Zagrebu. Dragovoljac je Domovinskog rata. U svojoj karijeri obnašao je niz javnih i dužnosničkih funkcija.

Bio je gradonačelnik grada Valpova, državni tajnik u Ministarstvu obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti, ministar Ministarstva branitelja te saborski zastupnik i predsjednik Saborskog Odbora za obranu. S te dužnosti dolazi na mjesto zamjenika ministra obrane Republike Hrvatske.

Oženjen je i otac dvojice sinova, stoji na stranicama MORH-a.

Zagreb, 091118. 
Markov trg.
Banski dvori.
Redovita sjednica Vlade.
Na fotografiji: Tomislav Ivic.
Foto: Goran Mehkek / CROPIX
Goran Mehkek / CROPIX
Tomislav Ivić

Podsjetimo, danas je na snagu stupila odluka o razrješenju potpredsjednika Vlade i ministra obrane Damira Krstičevića, nakon što ju je jučer potpisao predsjednik Vlade Andrej Plenković.

Plenković je prihvatio ostavku koju mu je Krstičević podnio nakon što su u padu zrakoplova Hrvatskog ratnog zrakoplovstva (HRZ) poginula dvojica pilota.

Krstičević se jučer došao pozdraviti s kolegama na sjednicu užeg kabineta Vlade, održanoj u NSK.

Krstičević je u proteklim danima, u dogovoru s premijerom, organizirao komemoraciju za poginule pripadnike HRZ-a natporučnika Marka Novkovića i poručnika Luku Jagatića.

Krstičević je bio i na posljednjem ispraćaju natporučnika Novkovića u Zadru, kao i na posljednjem ispraćaju poručnika Jagatića u Rakovcu kod Vrbovca.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 23:07