U POSJETU SISKU

PLENKOVIĆ 'Oporba je čitavog mandata pokazala visok stupanj destruktivnosti, a Bernardić se briljantnim nastupima diskvalificirao za ozbiljnu dužnost'

 Srdjan Vranci / CROPIX

Predsjednik HDZ-a i Vlade Andrej Plenković bio je u srijedu u Sisku, gdje je s predstavnicima lokalnih organizacija održao sastanak na kojem se razgovaralo o pripremama za izbore.

Nakon sastanka obratio se novinarima, komentirajući kritike šefa oporbe i čelnika SDP-a Davora Bernardića.

- Dobro se sjećam njegovog nastupa kada se glasalo o novoj državnoj odvjetnici, tada je SDP nije podržao. Čuo sam i predsjednika stranke, trebali bi se zapitati. Policija i DORH su potpuno neovisni i samostalni, to mogu jasno potvrditi i do sada nije bilo vidljivih dokaza da je to drugačije. Bernardić se sa svojim briljantnim nastupima diskvalificirao za bilo kakvu ozbiljnu dužnost, osobito svojim komentarima na predsjednika Sabora. Bitno je podsjetiti javnost na tu sofisticiranost izričaja - rekao je Plenković.

Kaže kako je legitimno pravo oporbe da govori što hoće, ali da čitavog mandata pokazuju visok stupanj destruktivnosti.

- Oni su zadužili Hrvatsku za 70 milijardi kuna, a mi smo bili Vlada koja je Hrvatskoj omogućila zdravi rast. Pandemija Covida, srećom smo mi njome upravljali, odabrali smo život i zdravlje, poduzeli restriktivne mjere, smanjili širenje virusa, građani su mogli u realnom vremenu pratiti kako se snalazimo. Neke sjeverne zemlje sada žale zbog svog pristupa. Mi smo zaštitili zdravlje i stali uz hrvatskog radnika i poslodavca. Samo ovdje u Sisačko-moslavačkoj županiji bilo je više od dvije tisuće zahtjeva, 67 milijuna kuna isplaćeno je naknada, a tek slijedi isplata za svibanj. Ne samo da smo osigurali radna mjesta, Hrvatska je, zahvaljujući nama, ostvarila sjajne rezultate i sada idemo prema turističkoj sezoni, udarili smo snažno virus odmah da smo sada u situaciji da ljudi mogu doći u Hrvatsku, rekao je Plenković.

Za presudu u korist Davora Bernardića u slučaju odluke Povjerenstva za sukob interesa Plenković nije čuo pa nije htio ni davati komentar. Nije, kaže, detaljno vidio ni stajalište Visokog prekršajnog suda o ustaškom pokliču 'Za dom spremni'. Komentirati također nije htio ni izjavu Alemke Markotić prema kojoj je Hrvatska lockdown uvela zbog panike.

Na kraju je ponovio da će ministar Tomislav Ćorić biti na listi u 7. izbornoj jedinici, kao i na prethodnim izborima.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 02:15