PREMIJER U RIJECI

PLENKOVIĆ POKLOPIO SVOG POTPREDSJEDNIKA KOJI JE RADNICIMA ŠKVEROVA SAVJETOVAO DA SI TRAŽE NOVI POSAO: Mislim da je bio pod dojmom, konačne odluke nema

Andrej Plenković / Arhiva
 Matija Djanješić / CROPIX

Premijer Andrej Plenković u društvu ministara iz Vlade boravio je u ponedjeljak poslijepodne u Rijeci i tom prigodom odgovarao na pitanja novinara.

Upitan za komentar na odluku Povjerenstva za odlučivanje o sukobu interesa da otvori predmete protiv ministrice Gabrijele Žalac i ministra Zdravka Marića, Plenković je rekao da je to na Povjerenstvu. Što se tiče komentara o odluci Povjerenstva o otvaranju slučaja protiv ministra Marića, Plenković je odgovorio kako to nije njegov posao te da takvih slučajeva ima puno, prenosi N1.

Kad je u pitanju situacija u Uljaniku i 3. maju, premijer je rekao da one brinu i Vladu, ne samo radnike.

- Mislim da su za identitet Rijeke i Pule izrazito bitni i 3. maj i Uljanik. Mi razumijemo sve moguće aspekte ovih tema, zato i gledamo na koji način prići rješavanju ovog problema, koji je sve samo ne jednostavan - rekao je Plenković, dodavši kako je država u brodogradnju u proteklih 28 godina uložila 35 milijardi kuna, od čega pozamašan dio u Uljanik i u 3. maj.

- Došlo je do niza pogrešnih poslovnih odluka i propusta. Mi nastojimo toj temi pristupiti racionalno. Sve odluke koje su pred nama moraju voditi računa o svim aspektima - izjavio je Plenković.

Komentirajući izjavu ministra graditeljstva i potpredsjednika Vlade Predraga Štromara, koji je radnicima Uljanika u intervjuu za 24 sata poručio da potraže drugi posao, Plenković je rekao da je Štromar bio pod dojmom zadnje rasprave parlamentarne većine te da konačne odluke o brodogradilištu još nema.

Dotaknuo se i sastanka s Miloradom Pupovcem.

- Sastanak je prošao dobro. Ja sam i u proteklim tjednima rekao da sam spreman za razgovor. Razgovarali smo o svim aspektima suradnje, funkcioniranju parlamentarne većine. Oni su i dalje dio parlamentarne većine - rekao je Plenković, a prenosi N1.

Istaknuo je da njegove izjave o mogućem izlasku iz vladajuće koalicije nije doživio nikakvim pretjerivanjem.

- Svi imaju prioritete, meni kao predsjedniku Vlade bitno je da vodimo brigu o cjelini - izjavio je Plenković.

Premijer je rekao da s Pupovcem nije razgovarao o jedinstvenoj koloni na komemoraciji u Jasenovcu.

- Moja teza je jednaka, zbog pijeteta prema žrtvama i osude ustaškog režima bilo bi jako dobro da smo tamo svi zajedno, onda je ta komemoracija cjelovita. Ja to smatram nastojanjem da se pokušamo odrediti prema svim zločinima totalitarnih režima bez dileme i ja ću kao predsjednik Vlade doći na komemoraciju - rekao je Plenković.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 04:55