PREMIJER NA JUGU

PLENKOVIĆ POSJETIO GRADILIŠTE PELJEŠKOG MOSTA 'Konačno! Ovo će trajno ostati kao simbolika naših prvih sedam godina članstva u EU'

    AUTOR:
  • OBJAVLJENO:
  • 31.01.2019. u 19:49

Komarna, 310119.
Predsjednik Vlade RH Andrej Plenkovic obisao je gradiliste Peljeskog mosta te se sastao s predstavnicima Hrvatskih cesta i izvodjacima radova. Na fotografiji: Andrej Plenkovic, Damir Krsticevic.
Foto: Denis Jerkovic / CROPIX
Denis Jerković / CROPIX

 

Predsjednik Vlade Andrej Plenković rekao je u četvrtak u Metkoviću da je tom gradu potrebno poboljšati prometnu infrastrukturu, tj. izgraditi podvožnjak i spojnu cestu s autocestom te bolja zdravstvena zaštita, što uključuje izgradnju dnevne bolnice.

S premijerom Plenkovićem u posjetu Metkoviću bili su ministri Damir Krstičević, Oleg Butković i Milan Kujundžić.

Premijer je rekao kako mu je drago da su se danas sastali s gradonačelnikom Metkovića Daliborom Milanom, čelnicima susjednih općina Kule Norinske i Zažablja i županom Nikolom Dobroslavićem.

"Razgovarali smo o prioritetima za razvoj Metkovića, prije svega o rješenju problema prometne infrastrukture. Podržat ćemo projekt izgradnje podvožnjaka", rekao je premijer.  Dodao je da se s ministrom Kujundžićem i predstavnicima građanskih inicijativa razgovaralo o izgradnji dnevne bolnice, što je, istaknuo je, "urodilo dobrim dogovorom i hodogramom da se unaprijedi zdravstvena zaštita ljudi u dolini Neretve".

Okupljenim novinarima ispred Gradske knjižnice u Metkoviću, u kojoj je održan sastanak metkovskih čelnika i premijera, gradonačelnik Milan izrazio je zadovoljstvo sastankom te dogovorom o ključnim projektima za grad i dolinu Neretve, posebice u vezi s izgradnjom podvožnjaka.

"To je investicija od 30 milijuna kuna, a posebno sam zadovoljan dogovorom o izgradnji dnevne bolnice, za koju smo dobili građevinsku dozvolu, i očekujem da će ona biti dovršena 2020. godine", rekao je gradonačelnik Milan.

Također je zadovoljan potporom Vlade u vezi s izgradnjom spojne ceste prema Novim Selima. Taj je projekt vrijedan od pet do deset milijuna kuna, a izgradnjom će se smanjiti udaljenost grada Metkovića od autoceste, rekao je gradonačelnik Milan.

Ministar zdravstva Milan Kujundžić rekao je prije sastanka s gradonačelnicima Metkovića, Opuzena i Ploča te s članovima Inicijative "Sinovi i kćeri Neretve" da će izgradnja dnevne bolnice u Metkoviću, čija je vrijednost procijenjena na 50 milijuna kuna, početi početkom jeseni i najvećim će se dijelom financirati iz fondova Europske unije.

Dnevna bolnica smjestit će se u zgradi bivšeg Općinskoga suda i bit će dio dubrovačke Opće bolnice čiji će specijalisti svaki dan dolaziti u Metković, što će Neretvanima olakšati dijagnostičke pretrage zbog kojih su dosad morali odlaziti u Dubrovnik ili Split, dodao je ministar.

Komarna, 310119.
Predsjednik Vlade RH Andrej Plenkovic obisao je gradiliste Peljeskog mosta te se sastao s predstavnicima Hrvatskih cesta i izvodjacima radova. Na fotografiji: Gabrijela Zalac, Andrej Plenkovic, Oleg Butkovic, Damir Krsticevic.
Foto: Denis Jerkovic / CROPIX
Denis Jerković / CROPIX

Komarna, 310119.
Predsjednik Vlade RH Andrej Plenkovic obisao je gradiliste Peljeskog mosta te se sastao s predstavnicima Hrvatskih cesta i izvodjacima radova. Foto: Denis Jerkovic / CROPIX
Denis Jerković / CROPIX
 

Plenković posjetio gradilište Pelješkog mosta: Konačno će postati stvarnost 

Više na Jutarnjem...


Izdvajamo