SUSRET NA VRHU

PLENKOVIĆ PRIMIO BUGARSKOG PREDSJEDNIKA RADEVA Izraženo zadovoljstvo zbog uspješne suradnje, ali i potreba suradnje oko ulaska u Schengen i eurozonu

    AUTOR:
  • OBJAVLJENO:
  • 23.07.2019. u 21:19

Zagreb, 230719.
Trg svetog Marka,Vlada RH.
Predsjednik Vlade Andrej Plenkovic primio je u sluzbeni posjet predsjednika Republike Bugarske Rumena Radeva.
Foto Damjan Tadic / CROPIX
Damjan Tadić / CROPIX

Premijer Andrej Plenković primio je utorak u Banskim dvorima predsjednika Bugarske Rumena Radeva te su se na sastanku zauzeli za snažniju gospodarsku suradnju i pozdravili izvrsne političke odnose dviju zemalja koje surađuju u okviru članstva u Europskoj uniji i NATO-u, objavio je ured premijera.

Plenković i Radev izrazili su zadovoljstvo izvrsnim političkim odnosima Hrvatske i Bugarske kao i suradnjom u okviru članstva u Europskoj uniji i NATO-u.

Zauzeli su se za snažniju gospodarsku suradnju u svrhu veće trgovinske razmjene Hrvatske i Bugarske, navodi se u tekstu.

Hrvatski premijer i bugarski predsjednik razgovarali su i o stanju u regiji te europskoj perspektivi država jugoistoka Europe.

Premijer Plenković naveo je prioritete predsjedanja Hrvatske Vijećem Europske unije u prvoj polovici 2020. U okviru hrvatskog predsjedanja održat će se sastanci na vrhu zemalja jugoistoka Europe te država članica EU-a u Zagrebu, najavio je Plenković. 

Hrvatska i Bugarska dijele ambicije za ulazak u šengenski prostor, eurozonu i OECD, što je također bio predmet razgovora Plenkovića i Radeva.

Dvije zemlje surađuju u okviru inicijative Kina +17 država srednje i istočne Europe pa je na sastanku bilo riječi i o nastavku te suradnje, navodi se.

Više na Jutarnjem...


Izdvajamo