UNUTARSTRANAČKI IZBORI

PLENKOVIĆ SA SVOJIM TIMOM SUTRA PREDAJE KANDIDATURU ZA ŠEFA STRANKE Doznali smo koliko je prikupio potpisa, Kovačev tim kandidature predaje u petak

 Ranko Suvar / CROPIX

Andrej Plenković i njegov tim s kojim je krenuo u utrku za vodstvo HDZ-a predat će, kako doznajemo, potpise za kandidature u četvrtak iza 15 sati. Kako nam otkrivaju naši sugovornici, Plenković je skupio više od 40.000 potpisa članova HDZ-a, dok kandidati za zamjenika predsjednika stranke i potpredsjednike također imaju veći broj potpisa, ali zasad nije jasna precizna brojka, iako je ona manja od Plenkovićeve.

Također, doznajemo da će aktualni šef HDZ-a u društvu svog tima osobno doći predati potpise u središnjicu stranke na Trgu žrtava fašizma u Zagrebu.

S druge strane, tzv. opcija za promjene, koju predvodi Miro Kovač, predaju svojih potpisa najavila je za petak. Iz tog tabora tvrde da imaju dovoljno potpisa iako su se u više navrata javno žalili na opstrukcije, prijetnje i zastrašivanje članstva na terenu. Ipak, kažu da se zadnjih dana to članstvo 'oslobodilo' pa je krenulo i nešto masovnije potpisivanje njihovih kandidatura.

Rok za predaju kandidatura istječe u petak u ponoć, nakon čega Središnje izborno povjerenstvo ima 48 sati za provjeru valjanosti potpisa. Kako doznajemo, provjeravat će se uzorak od 1 posto potpisa, a detaljnije provjere moguće su samo ako u tom uzorku budu uočene veće nepravilnosti.

Nakon provjere, utvrđuju se kandidature i počinje službena unutarstranačka kampanja. Izbori, kao što je poznato, slijede 15. ožujka.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 04:23