SASTANAK

PLENKOVIĆ SINOĆ OKUPIO VRH STRANKE U POZNATOM ZAGREBAČKOM RESTORANU Doznajemo što su suradnici najviše zamjerili premijeru

 
 CROPIX

Iako je premijer i šef HDZ-a Andrej Plenković o rekonstrukciji Vlade danima razgovarao samo sa svojih par najbližih suradnika, pa su tako u detalje bili upućeni jedino još glavni tajnik stranke i šef Sabora Gordan Jandroković, šef Kluba Branko Bačić, te ministar Davor Božinović, doznajemo da je u utorak kasno navečer na konzultacije ipak sazvao najuži vrh stranke.

Najprije se razgovaralo u Banskim dvorima, a onda se vrhuška HDZ-a, doznajemo, preselila u zagrebački restoran Baltazar. Uz Plenkovića i Jandrokovića, na sastanku u Baltazaru su bili i zamjenik šefa HDZ-a Milijan Brkić, te potpredsjednici stranke - Tomislav Čuljak, Tomislav Tolušić, Oleg Butković, Josip Bilaver i Darko Horvat.

Razgovaralo se o rekonstrukciji Vlade, ali, kako doznajemo, i stanju u stranci.

Šefu HDZ-a suradnici su zamjerili to što se priča s rekonstrukcijom otegla te su, doznajemo, inzistirali i vršili pritisak na Plenkovića da što prije,odnosno, do danas odluči o imenima kako bi se u petak mogla sazvati izvanredna sjednica Sabora.

- Bilo je riječi o tome da se kadrovska križaljka što prije završi - kratko nam je kazao jedan od sugovornika.

Dodaje da se vijećalo i o tome koliko se široko treba ići s rekonstrukcijom. Navodno je bilo prijedloga da se rekonstrukcija zaključi s imenima onih ministara za koje je već poznato da napuštaju Vladu, s obzirom na situaciju.

Imena novih kandidata, kaže nekoliko sugovornika, Plenković u Baltazaru nije spominjao. No, zato su na tapetu, doznajemo, ponovno bili mediji i curenje informacija.

A Plenković je očito poslušao suradnike te je danas priveo kraju novu kadrovsku križaljku u Vladi. Naime, oko 15:30 sati iz središnjice HDZ-a stigla obavijest kako će se u 18:30 sati održati sjednica Predsjedništva i Nacionalnog vijeća HDZ-a, a na njoj bi Plenković konačno stranačkim suradnicima trebao otkriti tko će sve napustiti Vladu, kao i tko su novi kandidati za ministre.

Plenković bi o rekonstrukciji Vlade trebao razgovarati i s koalicijskim partnerima, a taj je sastanak zakazan za 20:30.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 22:54